Flettede hvidløgsbrød

Flettede hvidløgsbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 3 stk.

Forberedelsestid

1 time og 10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød. Server til aftensmaden, eksempelvis grillmad. De kan sagtens fryses, så kan man altid tage op, når man får lyst til hvidløgsflutes.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 2,5 dl. vand
  • 30 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. salt
  • 250 g. durummel
  • 440 g. hvedemel
  • Hvidløgssmør

  • 250 g. smør
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 2 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og kærnemælken. Tilsæt sukker, olie og salt.
  2. Rør mel i lidt efter lidt (det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet) og ælt dejen til den er smidig og ikke for tør.
  3. Lad dejen hæve i 40 minutter et lunt sted.
  4. Del dejen i 3. Form hver klump dej til en lang pølse og rul den ud. Smør med hvidløgssmør og riv mozzarellaost fra hinanden og fordel. Rul den sammen, på samme måde som når man laver pizzasnegle.
  5. Skær den over på den lange led, så du har to lange stykker. Flet dem rundt om hinanden og placer dit flute på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at “åbningen” vender nogenlunde op ad, så undgår du at fyldet render ud.
  6. Fortsæt sådan med de to andre. Lad dem efterhæve 20 minutter.
  7. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
  8. Bag en plade af gangen (hvis du har fordelt dem på 2 bageplader). Bages i ca. 8-10 minutter, alt efter din ovns styrke.
Bedøm denne ret

Flettede hvidløgsbrød opskrift

Flettede hvidløgsbrød og her får du en nem opskrift. Nøj, vi elsker hvidløgsbrød og hvidløgsflutes. Men hvem gør ikke det? Det er det perfekte tilbehør til aftensmad til eksempelvis lasagne, spaghetti med kødsauce eller blot til grillmad.

Vi har dog altid haft en tendens til at købe færdiglavede flutes. Men det kunne simpelthen ikke passe, så nu ville vi prøve at lave vores egne. Og de blev bare super gode! Et tip er at købe en god durummel, da det virkelig gør en stor forskel. Vi har prøvet at bage dem både med den billige durummel og en god økologisk durummel. Og de bliver altså bedst med den lidt dyrere mel.

LÆS OGSÅ: Nemt luksus hvidløgsbrød 

Flettede hvidløgsbrød - Opskrift på hjemmelavede flutes med hvidløgssmør

Hvidløgsbrød som tilbehør

Hvad enten du kalder det for hvidløgsbrød eller hvidløgsflutes, så er de som sagt det perfekte tilbehør. De kan bruges som tilbehør til laks, frikadeller, kylling, lammekølle, roastbeef, oksefilet og blot en almindelig bøf. Vi synes altid, at hvidløgsbrød pifter alle retter op. Og især hjemmelavet hvidløgsbrød kan gøre en kæmpe forskel.

Det er også et super lækkert brød til tapas, som er nemt at lave. Vi elsker at servere det her sammen med hjemmelavet durumflutes. Man kan også vælge en klassiker som foccaciabrød. Eller lave alle tre. Der må nemlig ikke mangle brød til tapas, det kan vi godt blive enige om.

LÆS OGSÅ: Stegte tomater med hvidløgscrunch

Du kan lave en stor portion og så fryse dem ned. Eksempelvis bagte vi dem for nylig til en stor fest, hvor vi så lavede dem på forhånd og frøs dem ned. Så skal de blot tages op og lige lunes kort i ovnen, så er de næsten som nylavede.

Flettede hvidløgsbrød

Kan de laves som koldhævet dej?

De kan sagtens laves som koldhævet dej også. I stedet for 30 g. gær, så bruger du blot 10 g. og så rører du ellers bare dejen sammen og sætter den i køleskabet i en stor skål natten over. De formes på samme måde, som hvis det var en almindelig dej. Faktisk bliver de kun bedre af at blive koldhævet, da dejen får mere tid til at udvikle struktur og smag.

Hvis du vil have lidt ekstra tips og tricks til at lave lækre hjemmebagte, flettede hvidløgsbrød. Så kan vi anbefale at anskaffe sig en dejskraber/deler som denne. Den er simpelthen uundværlig, når man arbejder med dej. Den er god til at dele dejen. Vi oplever ofte at en kniv ikke er helt effektiv nok, hvis dejen er meget klistret.

Kommentarer

    1. Hej Annemette

      De får automatisk lov til at efterhæve imens ovnen varmer op. Ellers skal de efterhæve 20 minutter, hvis din ovn allerede er varm 🙂

      Knus

  1. Mener du virkeligt at 8-10 minutter er bagetid nok. Jeg var helt oppe på 14-15 minutter. Fornemmer stadig at brødene er lidt “svampede” i bunden. Jeg overvejer at bruge mere underarmen ved kommende bagning. Mangler sprødhed.

    1. Hej Knud

      Det er nok i vores ovn, men det afhænger 100% af din ovns styrke. Ingen ovne er ens, så kan sagtens være, at dine skal have længere tid 🙂 Bruger du varmluft eller alm. ovn??

      Knus

  2. I din video med flettede hvidløgsbrød bruger du en lille mørk kagerulle. Det ser ud som om det er marmor. Vil du oplyse målene på den ( længde og diameter) og eventuelt hvor den kan købes
    Venlig hilsen
    Knud hedegaard

  3. Hvorfor løber alt smøret ud af mine hvidløgsbrød?
    Laver man ikke bare smøret med hvidløg og persille?

  4. Trods at samlingerne ligger opad, er det stadig ikke muligt at holde smørret inde i brødet, og det flyder derfor ud… Øv!!

  5. Hej igen?
    Hvorfor kan jeg ikke få det til at smage af hvidløg. Alt smagener væk. Skal det hakkes eller i hvidløgspresser?

  6. Kan man evt bruge creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt? Eller skal det helst være kærnemælk??
    Tak for alle opskrifter. Det er altid jeres opskrifter som er mine fortrukne. Nemme og rigtig lækre.

    Vh Sara

    1. Hej Sara,

      Du kan altid erstatte et syrnet mælkeprodukt med et andet i bagværk.Så ja creme fraiche kan sagtens bruges 🙂

      Kh

    1. Hej Maja,

      Du vil ikke få et lige så luftigt og lækkert brød. Hævetid er så vigtigt ved bagværk. Men sæt evt. dejen et godt lunt sted (evt. på gulvvarme), så kan du godt skære lidt af hævetiden af.

      Kh

  7. Hejsa
    Har lige lavet denne og wow hvor smagte det godt. Ikke sidste gang vi har lavet det.
    Jeg gav brødet 15 min. På 200 g varmluft. 50g gær i stedet for 30g.
    Fik flettet brødet ligesom en fletning i stedet og det holdte alt smøren inde 😁👍🏻

  8. Fantastisk opskrift – undlod dog hvidløget – men altid en vinder på familiebordet!
    Endnu engang tak for opskriften.
    Vh Farmor

  9. Hej Mummum,

    Når der opskrift til 3 stk. hvor mange personer vil I så mene der er til?

    Vil man kunne erstatte olie med en olivenolie?

    Tak for lækre opskrifter!

    Vh Nanna

    1. Hej Nanna,

      Ja det vil du sagtens kunne. Der er til 12-16 personer i de tre, alt efter hvad de skal serveres til 🙂

      Kh

Skriv en kommentar