Flødekartofler med broccoli

flødekartofler stop madspild
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på flødekartofler, hvor der også er brugt stok fra broccoli. Det er en god måde at få undgå madspild og bruge hele broccolien.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 6 stk. kartoffel
  • 1 stk. broccolistok
  • 2,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • 125 g. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær dem og broccolistok i tynde skiver.
  2. Hak løg eller skær i tynde skiver.
  3. Opvarm en gryde. Tilsæt kartofler, broccoli og løg, og steg det kort af i lidt olie.
  4. Tilsæt fløde, mozzarella, salt og peber.
  5. Smør nu et ildfast fad med lidt margarine. Kom kartoffel/broccoliblandingen heri.
  6. Bages i ovnen i ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter. Hvis toppen bliver meget mørk, kan du undervejs dække fadet til med sølvpapir.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på cremet flødekartofler med broccoli

Her får du en skøn opskrift på flødekartofler med stokken fra broccoli. I samarbejde med Kitchenaid sætter vi nemlig lige nu fokus på madspild – og i denne uge fokuserer vi på madspild af frugt og grønt. Disse madvarer ligger nemlig på en 2. plads over hvad vi danskere oftest smider ud.

I den her opskrift har vi gjort brug af noget af det tilbehør, som man kan få til sin Kitchenaid standmixer. Det hedder Omnifood-tilbehørssæt og indeholder 3 slags tilbehør. I denne opskrift har vi gjort brug af snitteren, hvor vi har kørt både kartofler og broccolistav igennem. Det er super nemt og giver tynde skiver, som bliver tryllet til de bedste flødekartofler med broccoli. De er lavet både med fløde og frisk mozzarellaost, som giver så lækre flødekartofler!

Hvis du vil læse mere om vores tips mod madspild, så kan du læse mere lige her.

Brug en svamp til at rense kartoflerne og skær blot brune pletter væk med en lille kniv. Der går alt for meget kartoffel til spilde, hvis man fjerner skrællen. Og det er slet, slet ikke nødvendigt! Man smager nemlig slet ikke i de færdige flødekartofler, at de er lavet med skræl.

Det er virkelig hurtigt og nemt at bruge snitte-tilbehøret fra Kitchenaid! Du får fine tynde skiver, som man ikke ville kunne snitte så fint i hånden. Og så er det jo bare smart, at det kan sættes på vores Kitchenaid standmixer.



Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

 

Kommentarer

  1. I HAR GLEMT AT SKRIVE I FREMGANGSMÅDEN HVORNÅR MAN GØR NOGET MED BROCCOLI STOKKEN ???‍♀️ MEN JEG GÅR UD FRA VIA BILLEDERNE AT DEN BEHANDLES LIGESOM KARTOFLERNE ? PS. I ER SUPER NICE! LÆKRE OPSKRIFTER ?

  2. I har ikke fortalt hvor meget salt og peber der skal i! vær sød at svare hurtigt fordi jeg skal bruge den til en opgave! Det er skole opgave Hurtigt!!

    1. Hej,

      Ca. 2 tsk. salt og 0,5 tsk. peber. Men vi skriver altid salt/peber, da man selv kan smage sig frem. Det er meget forskelligt hvor meget salt/peber folk er til 🙂

      Kh

Skriv en kommentar