Foccacia med hvidløg og rosmarin

Nem opskrift på foccacia med hvidløg og rosmarin
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

4 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på det bedste foccacia med hvidløg og rosmarin. Et foccaciabrød, som er luftigt, svampet og virkelig lækkert.

Ingrediensliste

  • 440 g. vand
  • 5 g. gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 3 fed hvidløg
  • 5 spsk. olivenolie
  • 0,25 bundt frisk rosmarin
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt olie, salt og hvedemel lidt efter lidt.
  3. Ælt dejen godt. Den er meget våd, så hvis du har en røremaskine, så vil det være optimalt at bruge den. Vi æltede den på maskine i 6-7 minutter til den var glat og elastisk.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm (vigtigt at bruge en skål, hvor dejen har plads til at hæve til mere end dobbelt størrelse).
  5. Sæt dejen til hævning i 3 timer (alternativt natten over i køleskabet, hvis du koldhæver den).
  6. Imens dejen hæver, så gør du fyldet klar.
  7. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak det fint.
  8. Varm 4 spsk. olie op i en gryde. Tilsæt hvidløg og svits det hurtigt til det bliver gyldent. Hæld hvidløgsolien over i en lille skål eller beholder.
  9. Smør en bradepande (32 x 32 cm).
  10. Fordel dejen i enten én bradepande eller to. Gør dine fingre våde og brug dem til at fordele dejen rundt i bradepanden.
  11. Sæt dejen til efterhævning under et fugtigt viskestykke et lunt sted i 20 minutter.
  12. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  13. Fordel hvidløgsolien på dejen. Brug dine fingre til at fordele det rundt og lav samtidig små fordybninger i dejen.
  14. Top til sidst med frisk rosmarin og groft salt.
  15. Bag foccaciabrødet i ca. 18-20 minutter i midten af ovnen. Hold øje med det efter 16-17 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Det skal være flot gyldent på toppen.
  16. Tag det ud af ovnen.
  17. Vip brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.
  18. Skær i stykker og server lunt.

TIP: Du kan sagtens bage foccaciabrødet på forhånd og så blot lune det igen inden servering. Du kan også fryse det ned. Ved optøning tages det op 1 time før. Herefter varmes det ved 210 grader i ca. 6-7 minutter.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på foccacia med hvidløg og rosmarin

Her får du vores bedste opskrift på hjemmebagt foccacia med rosmarin og hvidløg. Foccaciabrød er et italiensk brød, som er bagt i en bradepande. Det består blot af vand, gær, olie, salt og hvedemel. Og så kan man toppe med lige præcis det man har lyst til eller blot salt, hvis det skal være simpelt.

Denne udgave af foccacia er med hvidløg og rosmarin. Det er et virkelig lækkert og saftigt brød, som er perfekt som tilbehør eller kuvertbrød. Hvis det bliver højt, så er det også lækkert at lave bruschetta af.

LÆS OGSÅ: Hvidløgssnurrer

luftigt foccacia brød

Langtidshævet foccacia brød

I denne opskrift bruger vi kun 5 g. gær og lader dejen hæve i 3 timer. Det giver det absolut bedste brød. I stedet for at lade det hæve ved stuetemperatur, så kan du også sætte det i køleskabet natten over. Du skal ikke ændre noget i opskriften, men blot lade dejen hæve 10-12 timer på køl. Når du tager det ud, så hælder du dejen over i en bradepande smurt med olie. Herefter skal det efterhæve 30 minutter et lunt sted.

Nem opskrift på foccacia med hvidløg og rosmarin

Verdens bedste foccaciabrød

Fik vi sagt, at det her nok er verdens bedste foccaciabrød? Det er i hvert fald tæt på. Især hvis man bruger en god olivenolie, frisk rosmarin og noget godt groft salt.

Den her variant er som sagt med rosmarin, hvidløg og salt, men du kan også sagtens toppe det med andre ting. Timian eller oregano ville eksempelvis også smage rigtig godt.

Nem opskrift på foccacia med hvidløg og rosmarin

Luftig foccaciabrød

Amen se lige på billedet over. De lækreste lufthuller, som giver et luftigt og lækkert foccaciabrød. Det er det perfekte brød til tapas, suppe eller blot som det er – dyppet i lidt olivenolie og salt. Det må være ét af vores absolut favoritter.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her. 

 

Kommentarer

    1. Hej Pia,
      Ja, det kan du tro. Du bikser bare dejen sammen og kommer den i fadet og dækker det til med husholdsholdningsfilm. Næste dag tager du det ud i god tid inden bagning, så det kan få lov at få stuetemperatur og hæve 🙂
      Kh

  1. Hej og tak for skønne opskrifter 🙂
    Hvis man lave en dobbelt portion koldhævet dej og bager i en 30*40 bradepande, hvor meget skal bagetid så forlænges? 🤔

    1. Hej Maja,

      Umiddelbart cirka lige så lang tid, da den jo ikke bliver højere. Men hold øje med den undervejs, det er meget nemmere 🙂

      Kh

  2. Det bedste brød! Bruger denne opskrift hver gang og den fejler aldrig. En veninde sagde til mig det var det bedste brød hun nogensinde havde smagt. Og så det bare super nemt.

  3. Der er da et eller andet galt med med de mål på bradepanden 🤔 Og går ud fra opskriften er til en bradepande på 16×32? For hvis opskriften virkelig er til en bradepande på 32×32 cm, så skal man altså bruge 4 på 16×16 for at det passer.

    1. Hej Ida,

      Ja det kan du godt. Find en konverter på google. Man kan google tørgær til frisk gær eller noget i den stil 🙂

      Kh

Skriv en kommentar