Fragilité med bær

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Lækker og klassisk fragilité med marcipanmarengs bund og en lækker hindbærskum og selvfølgelig friske bær. En rigtig lækker dessert hvis du skal have gæster.

Ingrediensliste

  • Marcipanmarengs bund

  • 4 stk. æggehvide
  • 75 g. sukker
  • 75 g. flormelis
  • 200 g. marcipan
  • 10 g. hvedemel
  • Hindbærcoulis

  • 200 g. frosne hindbær
  • 40 g. sukker
  • Skum

  • 3,5 dl. piskefløde
  • 60 g. flormelis
  • Andet

  • 200 g. blåbær
  • 30 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Først laves hindbærcoulis. I en gryde opvarmes frosne hindbær og sukker. Herefter nedkøles det og blendes med en stavblender eller sies i en si.
  2. Tænd ovnen på 125 grader alm. ovn.
  3. Pisk nu æggehvider til skum. Tilsæt sukker og flormelis lidt ad gangen. Pisk det hvidt og stift.
  4. Riv nu marcipan i marengsen og tilsæt hvedemel. Rør godt rundt.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i cirka 25×35 cm. Bag den i 40-45 minutter.
  6. Når den er færdig vendes den over på et bagepapir. Lad den afkøle.
  7. Pisk fløde i en skål. Vend flormelis og 3/4 af hindbærcoulissen i fløden. Smør cirka 3/4 af fløden på bunden.
  8. Drys med bær og det sidste coulis. Rul den sammen.
  9. Resten af fløden kommes i en sprøjtepose. Pynt nu med det sidste fløde på toppen, lidt hvid chokolade og lidt bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på fragilité med bær

Opskrift på den lækreste fragilité med en frisk hindbærskum, friske bær og hindbærcoulis. En frisk sommerdessert med syrlige bær rullet i en sød marcipanroulade.

Rouladen kan pyntes lige som du ønsker det. Vi har pyntet den med blåbær og hvid chokolade. Du kan også komme lige præcis de bær eller frugter du ønsker i rouladen, den bliver bestemt ikke dårligere af at variere fyldet.

LÆS OGSÅ: Budapestrulle med bærskum

Hvad kan forberedes dagen før?
Hvis du skal have gæster og gerne vil gøre det så nemt som muligt på selve dagen, så kan du lave nogle forberedelser til denne fragilité. Selve bunden og hindbærcoulis kan laves dagen før. Det er dog vigtigt at du vender bunden over på et nyt stykke bagepapir og lader den helt afkøle. Herefter skal du pakke den godt ind i sølvpapir for at den ikke bliver tør. Du kan lade hindbærcoulis overnatte i køleskabet eller fryseren, det tager den bestemt ikke skade af.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis jeg skal lave bunden en dag forinden, skal den så ikke rulles (som en roulade) inden den er afkølet og derefter pakkes ind i sølvpapir? Eller er det kun med almindelige rouladebunde mm gør det? 🙂

Skriv en kommentar