Fyldt kalkunbryst med pikantost

Fyldt kalkunbryst med pikantost
Opskrift til -5 personer Opskrift til 4-5 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på fyldt kalkunbryst med fyld af pikantost. Brystet er svøbt i bacon og er bagt i ovnen. Det er nem og hurtig aftensmad. Server med en sommersalat og råstegte kartofler evt.

Ingrediensliste

  • 900 g. kalkunbryst
  • 8 stk. bacon i skiver
  • 200 g. pikant flødeost

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Fjern eventuelle sener og urenheder fra kalkunbrystet.
  2. Skær en dyp revne i en af siderne, så du får en “lomme”.
  3. Fyld lommen med pikantost.
  4. Vikl bacon rundt om kalkunbrystet og placer det i et ovnfast fad. Sørg for at baconenderne er under brystet.
  5. Sæt fadet ind i ovnen i ca. 55 – 60 minutter. Hvis du har et stegetermometer, så kan du bruge det. Brystet skal have en kernetemperatur på 75 grader.
  6. Tag fadet ud og lad det køle af en smule, inden det skæres i skiver.
Bedøm denne ret

En nem og hurtig opskrift på fyldt kalkunbryst med pikantost og bacon. En nem ret til aftensmad, som kan serveres sammen med en god salat eller bagte søde kartofler. Hvis der er nogle rester tilbage, så er de også gode i en sandwich i madpakken dagen efter.

Det er en lækker opskrift på fyldt kalkunbryst som laves i ovnen. På den måde, så skal det blot sættes ind og så passer det egentlig sig selv. Så kan du lave salat eller ordne kartofler imens. Det bliver ikke nemmere.

LÆS OGSÅ: Fyldt svinemørbrad 

kalkun i svøb1 (1 of 1)

fyldt kalkunbryst med pikantost

Kan jeg bruge andet end pikantost?

Ja, du kan faktisk bruge lige præcis det flødeost du har lyst til. Det er også lækkert med krydderurtevarianten eller en hvidløgsvariant. Vi er bare helt pjattede med pikantost, da det har en rigtig god og mild smag, som går godt sammen med kylling.

I stedet for bacon, så kan du også vikle serranoskinke eller parmaskinke rundt om i stedet. Så får du en knap så fed udgave. Serranoskinken bliver også sprød og lækker på samme måde som baconen.

Kan jeg bruge en hel kalkun?

Nej det kan du ikke. Det skal være brystet. Men hvis du har en hel kalkun, så kan du selvfølgelig bare skære brystet fra. Men det synes vi ærlig talt er en skam, hvis du har en hel kalkun. Så find hellere en opskrift, hvor kalkunen bliver stegt hel.

Det her er en af de lette opskrifter med kalkunbryst og en af vores yndlings. Kalkunbryst er nemlig sundt og meget fedtfattigt. Resterne er også gode i en salat til en sund madpakke dagen efter. Eller som vi nævnte tidligere, som fyld i en god hjemmelavet sandwich.

På vores Facebookside lægger vi hver dag nemme hverdagsopskrifter op, som passer perfekt ind i en travl hverdag. Følg gerne med der også.

Skriv en kommentar