Gammeldags æbleskiver

gammeldags æbleskiver

Gammeldags æbleskiver

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk. Lækre, gammeldags æbleskiver lavet i æbleskivepande, det slår aldrig fejl. Det her er en gammel opskrift, som er gået i arv, så vi garanterer, at den er god.

Ingrediensliste

  • 4 æg
  • 4 dl. kærnemælk
  • 250 g. hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 20 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.
  2. Rør æggeblommer sammen med kærnemælk, hvedemel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt. Rør det hele godt sammen, så du har en ensartet masse.
  3. Pisk dine æggehvider stive. Det skal være sådan, at man kan vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne ryger ud.
  4. Vend forsigtigt æggehviderne i din dej (gøres nemt med en dejskraber). Det tager lidt tid, men sikrer, at din dej bliver luftig, så hav lidt tålmodighed.
  5. Varm en æbleskivepande op og smelt smør og hav det klar ved siden af. Brug en pensel til at smøre hullerne med den smeltede smør.
  6. Fyld hullerne i æbleskivepanden op til lige under kanten. Lad dem bage i ca. 1 min. og vend dem herefter halvdejs med en strikkepind, kødnål eller grillspyd.
  7. Lad dem herefter bage ca. 20-30 sekunder og vend dem herefter 3/4 del rundt.
  8. Lad dem bage 20-30 sekunder igen og vend dem så til sidst det sidste stykke. Lad dem bage 20-30 sekunder.
  9. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lav de resterende æbleskiver færdige.
  10. Lun dem evt. et par minutter i ovnen, hvis de første er blevet lidt kolde.
  11. Server med syltetøj, flormelis eller hvad du ellers har lyst til.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på gammeldags æbleskiver

Opskrift på lækre, gammeldags æbleskiver med kærnemælk. Det er nemt at lave sin egen æbleskivedej, så man kan lave hjemmelavede af slagsen. Det kræver blot en æbleskivepande, så er det ingen sag at lave sine egne.

LÆS OGSÅ: De bedste juleboller

gammeldags æbleskiver

Kan de fryses ned efter de er tilberedte?

Ja, æbleskiverne kan sagtens fryses ned hvis ikke alle bliver spist. Herved er det super nemt at tage dem op og lune, så er der igen en omgang hjemmelavede æbleskiver.

gammeldags æbleskiver

Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag