Tilmeld nyhedsbrev

Gammeldags vafler – Den bedste opskrift

Gammeldags vafler – Den bedste opskrift

Gammeldags vafler – Den bedste opskrift

Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på sprøde og nemme vafler, som mormor lavede dem. Server med is og spis dem til aftensmad, morgenmad eller frokost. Vafler kan nemlig spises uanset tid på dagen.

Ingrediensliste

  • 3 æg
  • 60 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 75 g. smør
  • 1,5 dl. mælk

Fremgangsmåde

1. Del æggene. Hvider i én skål og blommer i en anden skål. Det her er tricket til sprøde vafler, som min mormor lavede dem. Smelt smør i en skål.
2. Til æggeblommerne tilsættes først hvedemel, bagepulver, salt og sukker, som piskes sammen.
3. Herefter tilsættes mælk og det hele røres til en ensaret dej. Jeg plejer at bruge en elpisker, så undgår man klumper.
4. Til sidst piskes det smeltede smør i.
5. Æggehviderne piskes så stive, at man kan vende skålen på hovedet uden at de ryger ud. Herefter vendes hviderne forsigtigt i dejen.
6. Varm dit vaffeljern op. Smør det med lidt smør og hæld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er).
7. Bag indtil de er gyldenbrune.
8. Læg dem over på en bagerist, så undgår du, at de danner fugt i bunden og bliver bløde.

Bedøm denne ret

Vafler til aftensmad, vafler til morgenmad. Ja, vi kan vist ikke være de eneste, som er fan af klassiske, gammeldags og sprøde vafler. Det var bare så fedt, når man som barn fik at vide, at vi skulle have vafler og is til aftensmad. Det blev nemlig hurtigt lavet til en konkurrence om hvem der kunne spise flest. Så sad man der og kæmpede med at få den sidste vaffel ned, for at have vundet.

Det her er en opskrift, som vi har fået hver eneste gang vi lavede vafler hjemme hos os. Det er min mormors opskrift og der er et helt specielt hemmeligt trick der i, som gør, at man får sprøde og lækre vafler. Men selvom dejen er meget afgørende for gode vafler, så er selve vaffeljernet også ret så afgørende. Så sørg for at investere i et godt vaffeljern, hvis du ofte laver vafler.

Skriv en kommentar