Græskarmuffins

Græskarmuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 24 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på svampede græskarmuffins med vaniljefrosting på toppen. En super god muffin, som nærmest er bedre på 2. dagen.

Ingrediensliste

  • 400 g. hokkaidogræskar
  • 3 stk. æg
  • 150 g. sukker
  • 150 g. brun farin
  • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 240 g. hvedemel
  • Frosting

  • 100 g. smør
  • 100 g. naturel flødeost
  • 170 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Halver græskar og fjern kerner. Skær skrællen af og skær græskar i mindre stykker. Vej 400 g. af.
  2. Placer i en gryde. Hæld vand over så det dækker. Bring det i kog. Det skal koge, indtil græskar er helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle af. Når det er kølet af, så moses det med en gaffel.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker, indtil du har en hvid og luftig masse.
  4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  5. Vend olie og de tørre ingredienser i dejen.
  6. Til sidst vendes most græskar i. Rør det hele godt ud.
  7. Fordel dejen i muffinsforme. Vi bruger papirsforme, som vi putter i en bageplade med muffinshuller. Så holder de nemlig formen. Vi fik 24 muffins ud af opskriften.
  8. Bag dine muffins i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 11-15 minutter.
  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af.
  10. Tag smør til frosting ud i god tid. Put alle ingredienserne i en skål og pisk indtil du har en ensartet luftig creme.
  11. Put frosting op i en sprøjtepose med tyl.
  12. Sprøjt frosting ud på dine muffins.
  13. Sæt dem på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på græskarmuffins

En super nem og lækker opskrift på græskarmuffins med vaniljefroting på toppen. Vi elsker græskarmuffins og generelt græskarkage! Det minder på mange måder om gulerodskage, da den også har den letkrydrede smag. Og så bliver den også super svampet og lækker. Disse muffins med græskar er perfekte til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. Det er også sådan en kage, som faktisk kun bliver bedre på 2. dagen, præcis ligesom gulerodskage. Det er en super måde at få brugt græskar på.

LÆS OGSÅ: Græskarkage med chokolade

Græskarmuffins

Muffins med græskar

At bage søde sager med græskar er nok ikke umiddelbart, det man først tænker, man vil bruge græskar til. Ikke desto mindre, så er der altså uendelige muligheder for hvad man kan bruge græskar til. Det er disse muffins et glimrende eksempel på. Græskar giver disse muffins masser af saftighed og gør også, at de ikke bliver tørre.

Hvilke græskartyper kan jeg bruge? 
Du kan bruge hokkaido og butternutsquash. Det er i hvert fald det vi oftest bruger til disse lækre muffins.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar