Grøn kartoffelsalat

Sommer-kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en grøn kartoffelsalat. Det er en rigtig sommer-kartoffelsalat med pesto, bønner, ærter og radiser, som er sund i forhold til en almindelig.

Ingrediensliste

 • 500 g. kartofler
 • 100 g. grøn pesto
 • 150 g. ærter
 • 20 g. feldsalat
 • 200 g. grønne bønner
 • 120 g. radiser
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Skyl og vask kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er møre.
 2. Dræn kartofler og lad dem køle af.
 3. Skær dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
 4. Tø frosne ærter op ved at skylle dem i en si med lunkent vand.
 5. Skær radiser i skiver.
 6. Hvis du bruger friske grønne bønner, så skæres enderne af. Placer dem i en gryde med vand. Bring vandet i kog. Når vandet koger, så tager du gryden af, så passer det nemlig med, at bønnerne stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
 7. Vend kartofler med pesto. Smag til med salt og peber.
 8. Vend herefter ærter, bønner og radiser i.
 9. Anret feldsalat på et fad. Fordel kartoffelsalaten udover. Pynt af med lidt ærteskud eller andet grønt. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Nem og lækker opskrift på en grøn kartoffelsalat

En nem opskrift på en kold, grøn kartoffelsalat med med pesto, radiser og bønner. Det er en rigtig sommerkartoffelsalat, som uden tvivl vil være super lækker som tilbehør. Det er en helt fantastisk kold kartoffelsalat, som samtidig er frisk, da den er vendt i pesto. Udover kartofler, så er der også ærter, bønner og radiser i.

Du kan spise den til grillmaden eller blot som tilbehør til et godt stykke kød. Den smager virkelig af sol og sommer og så er den samtidig super nem at lave. Den er sund i forhold til en almindelig kartoffelsalat, da du samtidig også får en masse grønt.

LÆS OGSÅ: Klassisk gammeldags kartoffelsalat

Nem og lækker opskrift på en grøn kartoffelsalat

Sommer-kartoffelsalat

Det er som sagt en rigtig sommer-kartoffelsalat. Den egner sig virkelig perfekt til sådan en lun sommeraften, hvor grillen er i gang og man får sig et godt glas vin. Hvis du ikke er til nogle af grøntsagerne der i, så kan du sagtens bytte dem ud med nogle andre. Det ville også være lækkert med tomater eller asparges i.

Sommer-kartoffelsalat

Kartoffelsalat med pesto, radiser og bønner

Kombinationen af pesto, radiser, bønner og kartofler i denne salat er så god. Vi har toppet med lidt friske ærteskud, so lige giver det sidste. Både til smagen og til udseendet. Du kan sagtens lave den på forhånd og så blot sætte den på køl indtil servering.

I forhold til pesto, så kan du købe en færdiglavet eller lave en hjemmelavet. Vi elsker faktisk sådan en god persillepesto med frisk persille fra haven. Men du kan sagtens bruge en færdigkøbt pesto også.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag