Tilmeld nyhedsbrev

Grov tærtedej – Basis opskrift på fuldkornstærtebund

Grov tærtedej – Basis opskrift på fuldkornstærtebund

Grov tærtedej – Basis opskrift på fuldkornstærtebund

Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 tim og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en grov tærtedej, som giver den bedste tærtebund. Fyld den med lækkert fyld som broccoli, bacon, skinke eller porrer. En god bund danner nemlig grundlaget for en lækker tærte.

Ingrediensliste

  • 120 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 100 g. smør
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

1. Skær smør i små tern.
2. Bland alle ingredienserne undtagen vand i en skål. Start med at ælte dejen sammen med hænderne.
3. Tilsæt lidt vand, indtil dejen samler sig. Ælt til du har en glat dej.
4. Sæt dejen på køl i minimum 30 min.
5. Rul dejen ud i lidt hvedemel. Placer i et tærtefad. Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel.
6. Fyld tærten med ønsket fyld.
7. Bages ved 190 grader varmluft i ca. 30 min.

Bedøm denne ret

En nem opskrift på en basis grov og sund tærtedej, som kan fyldes med lige nøjagtig det fyld, som du har lyst til og som er skudsikker selv for dummies. Vi laver oftest en grov tærtebund, da man lige så godt kan få fuldkorn ind de steder, hvor det er muligt og så er det jo bare et plus, at den mætter bedre og stadig smager super godt. Dette er en super god grundopskrift på en grov tærtedej, men man kan sagtens selv eksperimentere lidt med ting som havregryn og rugmel, for at gøre den endnu sundere.

Skriv en kommentar