Grove boller

Opskrift på de bedste grove og svampede boller med æble og gulerod
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

De bedste grove boller med æbler og gulerødder. Bollerne får sødme fra gulerødderne og æble og mætter super godt, pga. kernerne og det grove mel.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 40 g. gær
  • 0,5 dl. naturel yoghurt
  • 100 g. havregryn
  • 300 g. grahamsmel
  • 350 g. hvedemel
  • 100 g. solsikkekerner
  • 2 tsk. salt
  • 200 g. gulerod
  • 200 g. æble

Fremgangsmåde

  1. Skyl æbler og skræl gulerødder. Riv dem fint. Vi foretrækker at rive dem fint fremfor groft, da vi synes det giver det bedste resultat. Du skal bruge 200 g. revet æble og 200 g. revet gulerod.
  2. Opløs gær i lunkent vand i en stor skål.
  3. Tilsæt herefter havregryn, yoghurt (du kan også bruge et andet surmælksprodukt som creme fraiche, skyr osv.) solsikkekerner, salt, gulerødder og æble.
  4. Tilsæt grahamsmel.
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
  6. Rør dejen godt sammen. Den skal være rimelig klistret og mere våd end en almindelig bolledej.
  7. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 time et lunt sted (eksempelvis i solen, tæt på en radiator, ved gulvvarme, ved varmeskab).
  8. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  9. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Find to skeer og et glas vand frem.
  11. Dyp skeerne i vandet og brug skeerne til at lave “klatter” af dejen, som placeres på bagepapiret. Du kan evt. også drysse med lidt kerner på toppen.
  12. Bag bollerne i ca. 15-16 minutter, men hold øje med dem efter 10-12 minutter. Ikke alle ovne varmer ens.
  13. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.
  14. Når de er kølet af, så kan de pakkes i fryseposer og fryses ned eller opbevares på køkkenbordet i en pose.
Bedøm denne ret

Opskrift på de bedste grove og svampede boller med æble og gulerod

Det her er vores absolut yndlings grove boller lige nu. De er super lækre og virkelig svampede! De får sødme fra revet gulerod og æble og så mætter de godt, da der er havregryn og groft mel i. De holder sig gode 2-3 dage, men de kan med fordel også fryses ned.

Det er de perfekte sunde morgenboller eller madpakkeboller. Vi har ikke tal på hvor mange gange vi har bagt dem inden for den sidste måned. De er bare så gode og så nemme at lave.

LÆS OGSÅ: Sprød karameltærte med jordbær

Opskrift på de bedste grove og svampede boller med æble og gulerod

Sæt dejen på bageplade med skeer

Når dejen har hævet, så sættes den på en bageplade med to skeer dyppet i vand. Dejen er nemlig lidt mere våd og klistret end en almindelig bolledej, men det skal den være! Så får du nemlig de bedste og mest svampede boller, som ikke bliver tørre.

Opskrift på de bedste grove og svampede boller med æble og gulerod

Grove boller med gulerødder og æble

Kombinationen af gulerødder og æble i bollerne er virkelig god. Der er god sødme i begge dele, så derfor er der intet sukker eller honning i den her opskrift. Sørg for at bruge et godt sødt æble, så du får fuld sødme. Vi bruger oftest røde æbler.

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Følg endelig med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet.Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Har bagt disse og de er simpelthen et hit for hele familien ?
    Kan de laves som koldhævede boller? Og hvis ja, hvor meget gær skal jeg da putte i? ☺️

    1. Hej Michelle,

      Dejligt at høre! Det er også vores yndlings grove boller.
      Vi ved ikke helt hvordan æble og gulerødder bliver ved koldhævning. Men du kan jo teste det. Vi ville bruge 10 g. gær 🙂

      KH

  2. Ville det være helt dumt at bruge vanilje yogurt, hvis ikke man har naturel? Eller er det så bedre med creme fraiche?

  3. Kan jeg blot undlade solsikkekerne uden at erstatte med mere af de andre ingredienser? Mine børn er ikke fan af kerner og frø i bagværk ?

Skriv en kommentar