Grove pizzabrud

Grove pizzabrud – Nemme pizzaboller til madpakken
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på lækre pizzabrud, som er perfekte til madpakken. De kan sagtens fryses ned og tages op efter behov. Selve dejen kan også laves som en koldhævet dej, hvilket faktisk vil gøre dem endnu bedre.

Ingrediensliste

  • 50 g. gær
  • 5 dl. vand
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. naturel yoghurt
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 600 g. hvedemel
  • 360 g. rugmel
  • 2 stk. æg
  • 100 g. skinkestrimler
  • 120 g. pepperoni
  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 3 tsk. tørret basilikum
  • 70 g. tomatpure

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes olie, surmælksprodukt, salt, honning og til sidst de forskellige typer mel.
  3. Dejen æltes smidig, og sættes herefter til hævning indtil dejen er hævet til deobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
  4. Ovnen tændes på 220 grader, og en bradepande med bagepapir gøres klar.
  5. Når dejen er færdig med at hæve, hældes den ud på bordet. Herefter laves der en lille fordybning i dejen. Her tilsættes skinketern, pepperoni skåret i små stykker, mozzarella skåret i små stykker, tomatpure og sammenpisket æg. Det hele masseres ind i dejen og dejen skal derfor ikke æltes.
  6. Når alt er masseret i, så laves der 20 klumper dej på bradepanderne (se billederne nedenunder).
  7. Bollerne efterhæver i 30 minutter, drysses med tørret basilikum og bages ved 220 grader varmluft i ca. 13 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på grove pizzabrud

Her får du opskriften på grove pizzabrud. Mangler du madpakke ideer, så skal du prøve den her opskrift. De lækreste, sunde og grove pizzabrud, som er perfekte til madpakken.

Måske du har prøvet gulerodsbrud før. Det her er egentlig samme koncept, da det i stedet for gulerødder er pizzafyld, som bliver æltet ind i dejen. Man kan bruge lige præcis det fyld man har lyst til, men en kombination af skinke og pepperoni slår aldrig fejl.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste koldhævede pizzadej

Grove pizzabrud – Nemme pizzaboller til madpakken

Nemme pizzaboller til madpakken

De vil uden tvivl vække glæde både i de voksnes og børnenes madpakker. Vi har dem ofte med, når vi er i skole, da de ikke bliver kedelige af at ligge i tasken, sammenlignet med en rugbrødsmad. Samtidig er de så nemme at lave, da de ikke skal formes på samme måde som pizzasnegle og pølsehorn skal. 

Grove pizzabrud – Nemme pizzaboller til madpakken

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Maria,

      Hvedemel er almindeligt hvedemel og “hvid hvedemel” er fuldkornshvedemel. Det er også ofte kaldt “hvid hvede” i butikkerne 🙂 Det kan købes i alle større supermarkeder.

      Knus

  1. Lige et ekstra spørgsmål.
    I skriver at det næsten er bedre med koldhævet dej, vil i så bare bruge samme opskrift, men blot en halv pk. Gær i stedet for en hel?

      1. Hvis man koldhæver dejen, ska fyldet så i lige inden de ska bages?
        Kan man bruge alm hvedemel og fuldkornsmel/fuldkornshvedemel?

        1. Hej Malene,

          Ja, så skal fyldet æltes i inden bagning. Og ja du kan sagtens bruge den slags mel 🙂

          Kh

      1. Hej Simone,

        De kommer i sammen med fyldet. Det står som sammenpisket æg, måske det er det du har overset 🙂

        Kh

  2. Hej. Kan jeg erstatte hvid mel med en anden meltype eller undlade at komme det i!
    Vh Lene

  3. Det er lidt misvisende at der står samlet tid 1:25, når dejen skal have 1 time og de skal efterhæve 30 min…. Plus den tid som det tager at røre dejen sammen, blande ost/peberroni osv i…

    Har ikk smagt dem endnu, da dejen blev nødt til at blive smidt i køleskabet i stedet da jeg opdagede at jeg ikk kunne nå at lave dem nu…

      1. Det kan da heller ikk gøre det, de skal jo også bages og for mig tog det ret lang tid at få blandet kød/ost/æg osv i…
        Men men men resultatet blev godt og ungerne godkendte dem ???
        Så skal bare lige læse hele opskriften inden jeg begiver mig igang så jeg er sikker på tiden ☺️

        1. Hej igen Laura,

          Det er jo forskelligt fra person til person, hvor lang tid man bruger på det. Husk at vores tider blot er vejledende, så ja en rigtig god idé at læse opskriften igennem inden 🙂 Men skønt, at de blev gode alligevel. God aften!

          Kh

  4. Hejsa. Jeg tænker at prøve dem, men jeg har et spørgsmål: kan man putte hele svineslagteriet i inden dejen hæver? Det er da noget nemmere ?

    1. Hej Betina,

      Det er bare mere det med, at man skal have skinke, ost osv. til at stå ude ved stuetemperatur i den 1,5 time de skal hæve i alt. Hvis du ikke har noget imod det, så kan du sagtens 🙂

      Kh

  5. Hejsa 😊
    De ser bare lækre ud 😍
    Hvis jeg bruger 1/3 gær som i skriver og koldhæver, altså i køleskab, kan kød mm så godt komme i inden hævning. Eller vil det hæmme hævningen eller blive noget snask? Og det derfor er bedre at putte i efter hævning/inden bagning?

    Mvh Anette, kæmpe fan af jeres opskrifter 🤩

    1. Hej Anette,

      Det kan du godt. Men lad dem efterhæve efter de er formet, imens ovnen varmer op 🙂
      Og vi er bare så glade for, at du er glad for vores opskrifter!

      Kh

  6. Hvis man vælger at koldhæve dem, skal de så stadig efterhæve i de 30 minutter efter fyldet er kommet i? 🙂

Skriv en kommentar