Grove sandwichbrød

Grove sandwichbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på grove og sunde sandwichbrød med kerner. Det er en super let og god opskrift, som giver saftige madpakkeboller. De er gode både til voksne og små. Fyld dem med dit yndlings pålæg, så har du en let madpakke.

Ingrediensliste

  • 40 g. gær
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 3 dl. vand
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 300 g. hvedemel
  • 350 g. fuldkornsmel
  • 1 stk. æg
  • 50 g. kerner

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vand lunkent vand.
  2. Tilsæt olie, salt og surmælksprodukt.
  3. Rør mel i lidt af gangen. Ælt til dejen slipper kanterne. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  4. I stedet for at sætte dejen til hævning, så rulles den ud med det samme. Drys mel ud på bordet og rul dejen ud i et rektangel på cirka 13×60 cm. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med kerner.
  5. Brug en kniv eller pizzaskærer til at skære firkantede stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 1,5 time et lunt sted.
  6. Bages i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i cirka 8-12 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8 minutter.
  7. Tag brødene ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  8. Du kan med fordel fryse brødene ned, når de er kølet af. Så har du friskbagt brød i fryseren – klar til madpakken.
Bedøm denne ret

Opskrift på grove sandwichbrød

Her får du opskriften på nemme og grove sandwichbrød, som er toppet med en masse forskellige kerner. De er super gode og sunde til madpakken både til voksne og børn og så kan de jo fyldes med det pålæg, som man har lyst til.

Du kan bruge lige præcis den kombination af kerner, som du har lyst til oven på. Vi plejer at lave en blanding af sorte sesamfrø, almindelige sesamfrø, hørfrø og græskarkerner. Men nogle gange blander vi også solsikkekerner og chiafrø i. Bare brug det du har. Det er ikke så vigtigt hvad der kommer oven på.

Som fyld elsker vi en kombination af grøn pesto, kyllingepålæg og kalkunbacon i. Eller hjemmelavet tunsalat med syltede rødløg. Tunsalaten spiser vi dog ofte, når vi bare laver frokost herhjemme og kyllingvarianten har vi ofte med i madpakke. Så der er masser af forskellige ideer til madpakken, så den ikke behøves at stå på rugbrødsmadder. 

LÆS OGSÅ: Müslibarer med dadler

Grove sandwichbrød

Sandwichbrød med fuldkorn og kerner

De her grove sandwichbrød anbefaler vi at fryse ned, hvis de ikke skal bruges med det samme. De er nemlig bedst, når de er friske eller når de lige er taget op fra fryseren. Derfor laver vi også ofte en stor portion, som bliver frosset ned i poser med 4-5 styk i. På den måde kan de nemt tages op aftenen inden og så smøres med pålæg om morgenen.

Hvis du ikke vil fryse dem ned, så anbefaler vi at opbevare dem i en frysepose på køkkenbordet. Helst ikke et alt for fugtigt og varmt sted. Så holder de sig nemlig bedst. De kan godt holde ca. 2 dage og stadig være gode. Selvfølgelig ikke lige så gode som nybagte, men sådan er det jo med det meste hjemmebagte brød. Derfor anbefaler vi også at fryse dem ned.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

      1. Hejsa
        Skal dejen hæve lidt inden de formes. Har lavet dem efter jeres fremgangsmåde men de hævede ikke særlig meget og er derfor svære at skære over til sandwich.
        Men de smager virkelig godt ?
        MVH Anette Christensen

        1. Hej Anette,

          Nej, de skal ikke hæve inden de formes men de skal hæve 1,5 time efter. Her er det vigtigt, at de får lov at stå et lunt sted.

          Kh

        2. Hej Anette

          Nej, dejen skal æltes og så skal de skæres ud og lægges på en bageplade. Derefter skal de hæve i 1,5 time.
          De bliver ikke særlig høje, det er meningen 😉 Er de lavere end dem på billedet? I så fald kan det være, at vandet har været for varmt og har dræbt gæren?

          Men om ikke andet – dejligt, at de smagte godt alligevel!

          Knus

  1. Hvordan kan man hurtigt tø dem op? Kan de tåle at komme i ovnen eller???

    Det ser ud til at være en rigtig god opskrift. Den prøver vi til eftermiddag.

    1. Hej Anna,
      Ja, de kan sagtens komme i ovnen efter de har været frosne. Giv dem 5-8 minutter 🙂
      Kh

    1. Hej Ann,
      Hov, det er en fejl. Vi har rettet til rektangel 🙂 Du deler bare i 12 lige store firkanter (cirka 4-5 cm brede og 13 cm lange).
      Kh

  2. Tak😊 Jeg blev bare i tvivl, om målene mon var rigtige. Jeg fik det faktisk rullet ud til 13×60 cm og delt i 12 brød. Det var en fin størrelse og de blev gode.

    1. Hej,

      De hæver ikke ret meget, da man ruller dem tyndt ud. Men ellers, så sørg for at dejen får hævet nok. I den her tid, hvor der er koldt udenfor, så kan det godt være, at dejen lige skal hæve lidt længere eller du skal sætte den et lunt sted 🙂

      Kh

  3. Har prøvet flere af jeres opskrifter, både de salte og de søde og jeg er fan 👍Disse grov sandwich ser så lækre ud og skal prøves. Kan man lave dem med Tangzhong metoden? Og hvordan regner jeg det ud?

  4. Jeg vil bage med Tangzhong metoden. Jeg har ikke regnet olie som væske. Så min udregning er: 650g mel *0,75 = 487,5g væske. Til jævning: (650 *0,05) = 32,5g mel + (32,5 *5) = 162,5g vand/yoghurt. Resten 617g mel + 325g vand/yoghurt til dejen. Er det så og veje 1dl yoghurt og resten vand op til 325g, selvfølgelig adskilt så jeg kan opløse gæren i vandet.

Skriv en kommentar