Grovtærte med kylling, bacon og porre

Grovtærte med kylling, bacon og porre

Grovtærte med kylling, bacon og porre

Opskrift til personer (Ø4 cm tærteform) Opskrift til 2 personer (Ø24 cm tærteform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

En nem og god opskrift på en tærte med kylling, bacon, porrer og en grov tærtedej. Den mætter godt og er perfekt til aftensmad eller som en nem frokost. Du kan også spise resterne i madpakken eller fryse dem ned.

Ingrediensliste

 • Fyld

 • 200 g. kyllingebryst
 • 100 g. bacon i tern
 • 1 porre
 • 1/2 rød peberfrugt
 • 3 spsk. creme fraiche
 • 2,5 dl. madlavningsfløde
 • Salt/peber
 • 1/4 bundt persille

Fremgangsmåde

1. Ovnen tændes på 200 grader varmluft. Først laves tærtedejen.
2. Bacon steges på en pande til det bliver sprødt. Herefter tages det af panden. Derefter skæres kylling i strimler og steges på panden.
3. Herefter skæres porrer i tynde skriver og peberfrugt i strimler. Dette tilsættes på panden når kyllingen er stegt. Tilsæt salt og peber.
4. Fyld nu tærten med grøntsagerne, kylling og bacon. Herefter røres madlavningsfløde, lidt salt og cremefraiche sammen i en skål og hældes over grøntsagerne.
5. Tærten bages i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
6. Pynt med frisk persille.

Bedøm denne ret

Grovtærte med kylling, bacon og porre

En lækker opskrift på en grovtærte med kylling, bacon og porre. Vi laver ofte tærter med fuldkornsbund, da det mætter mere end en almindelig hvid bund. Desuden så kan man slet ikke smage, at den er lavet på fuldkorn, så det gør os egentlig ikke noget at den er med fuldkorn. Den her tærte er med kylling, bacon og porrer, som er en klassiker.

Det er ofte den kombination vi laver, når vi skal laver tærter. Vi kan også sagtens finde på at bytte bacon ud med serranoskinke og porrer ud med broccoli.

LÆS OGSÅ: Fuldkornstærte med kylling og hytteost

Det er det vi elsker ved tærter. Man kan bruge lige nøjagtig de ting man har lyst til. Derfor får vi ofte tærte til aftensmad om søndagen, når vi rydder op i køleskabet og skal have brugt ugens rester.

Grovtærte med kylling, bacon og porre

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

  1. Hej Birgit,

   Fyldet er generelt lidt mere smattet end en tærte med æg. Det er dog vigtigt, at du lige lader den sætte sig, når den kommer ud af ovnen og at den ikke er alt for varm, når den skæres 🙂

   Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag