Tilmeld nyhedsbrev

Grydebrød – Opskrift på verdens bedste brød

Grydebrød – Opskrift på verdens bedste brød

Grydebrød – Opskrift på verdens bedste brød

Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

12 timer

Samlet tid

12 timer og 10 minutter

Beskrivelse

En nem og hurtig opskrift på det lækre grydebrød, som ikke kræver æltning. Du får et lækkert brød med en sprød skorpe og et saftigt og luftigt indre. Nyd det til morgenmad, frokost eller i en sprød hjemmelavet toast.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 5 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 60 g. grahamsmel
  • 60 g. havregryn
  • 480 g. hvedemel
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

1. Brug en stor skål. Rør gær ud i vandet. Tilsæt sukker.
2. Tilsæt grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt. Rør det hele rigtig godt sammen.
3. Kom husholdsningsfilm over skålen og lad den hæve ved stuetemperatur i 10-12 timer.
4. Nu skal din dej vendes. I skålen tager du ved under dejen i den ene side med hænderne og folder den over. Dette gør du 8-10 gange.
5. Dæk til med husholdningsfilm igen og lad den stå i yderligere 2 timer.
6. Efter 1,5 time tændes ovnen på 250 grader varmluft. Sæt din gryde eller støbejernsgryde ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
7. Når ovnen er 250 grader, så tages gryden ud af ovnen. Der drysses godt med mel i bunden og herefter hældes dejen forsigtigt over i gryden. Låget lægges på og gryden sættes ind i ovnen. Bages i 30 min.
8. Efter de 30 min. tages låget af gryden, ovnen skrues ned på 230 grader og bages yderligere 15 min.
9. Tag herefter gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en rist og lad det afkøle.
10. Spises efter det er nedkølet en smule.

Bedøm denne ret

Det er efterhånden nogle år siden, at grydebrødet for alvor blev populært i Danmark. Det er også det bedste nemmeste brød man kan lave. Få ingredienser, ingen æltning. Det bliver jo faktisk ikke nemmere.

Grydebrødet er hurtigt at lave og vi plejer at lave det i vores stegeso. Det giver en sprød og lækker skorpe. Sådan en skive nybagt brød med et lag smør, hold op det er bare godt.

Vi bager oftest brødet i weekenden og serverer det til morgenmad eller frokost. I vores opskrift har vi også grahamsmel og havregryn i, som gør at brødet også mætter godt.

Faktisk kan vi også anbefale at skære brødet i skiver og så bruge det i en panini grill sammen med noget lækkert fyld.

Skriv en kommentar