Tilmeld nyhedsbrev

Gryderet med kylling, champignon og bacon

Gryderet med kylling, champignon og bacon

Gryderet med kylling, champignon og bacon

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 25 minutter

En lækker og nem opskrift på en god gryderet med kylling. Når aftensmaden skal være nem, så er kyllingefilet altid en vinder, da vi altid kan finde på opskrifter med det. Hvis man ikke kan lide champignon, så kan det sagtens erstattes af peberfrugt, squash eller gulerødder. Du kan bruge lige nøjagtig det du bedst kan lide.

Ingrediensliste

Gryderet

  • 450 g. kyllingebryst
  • 1 løg
  • 200 g. champignon
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 5 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1,25 dl. madlavningsfløde
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • Salt/peber
  • 1/2 tsk. kulør
  • 100 g. bacon i skiver

Kartoffelmos

  • 500 g. kartofler
  • 1 dl. mælk
  • 2 spsk. smør
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Gryderet

1. Skær løg, peberfrugt og champignon i grove stykker.
2.  Rens kylling og skær i tern eller strimler.
3. I en gryde tilsættes lidt fedtstof. Herefter tilsættes løg, peberfrugt og champignon. Steg det godt.
5. Herefter hældes det over på en tallerken/i en skål.
6. Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt en smule fedtstof. Steg kylling, indtil det har fået farve. Hæld også det over i skålen med dine stegte grøntsager.
7. Smelt 3 spsk. smør i gryden. Tag gryden af blusset. Pisk 3 spsk. hvedemel i smørret, så du får en “smørbolle”.
8. Tilsæt 1 dl. vand og rør det godt ud. Sæt herefter gryden tilbage på blusset.
9. Tilsæt 1 dl. vand af gangen og rør det godt ud.
10. Når alt vand er tilsat, så tilsættes 1 hønsebouillonterning, som røres godt ud.
11. Tilsæt også hvidløgspulver, madlavningsfløde og et par dråber sovsekulør.
12. Smag til med salt og peber.
13. Til sidst hældes de stegte grøntsager og kød over i sovsen og det hele varmes godt op.
14. Server sammen med kartoffelmos og evt. stegt bacon (Bacon kan også steges sammen med kødet og tilsættes i sovsen).

Kartoffelmos

1. Kog kartofler i godt saltet vand.
2. Når de er møre, så hældes vandet fra.
3. Tilsæt smør og mælk.
4. Mos kartoflerne godt, evt. med en kartoffelmoser.
5. Smag til med salt og peber.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på en lækker og nem gryderet med kylling. Gryderetter er gode, da de er nemme at lave og så kan man stort set putte alt i dem. Den her er med kyllingefilet, champignon og bacon. Når vi er tomme for ideer og opskrifter til aftensmad, så plejer vi bare at lave en eller anden form for gryderet.

Det er nemlig nem aftensmad til 1,2 eller hvis man er mange personer. Hvis vi er alene hjemme en aften og blot skal lave aftensmad til 1, så plejer vi stadig at lave en normal portion og så fryser vi bare resten ned i Ikea bøtter. Så er man nemlig fri for at skulle spise det samme 3 dage i træk, hvilket godt kan gøre, at man kører træt i en ret.

Skriv en kommentar