Tilmeld nyhedsbrev

Guacamole – opskrift på hjemmelavet avocadodip

Guacamole – opskrift på hjemmelavet avocadodip

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Opskrift på en nem guacamole lavet på modne avocadoer og uden creme fraiche. En rigtig guacamole laves nemlig uden creme fraiche, men hvis du godt kan lide den med creme fraiche, så kan du sagtens blande 2-3 spsk. af det i. Hvis du gerne vil vide, hvordan du opbevarer og bevarer din guacamole bedst, så du undgår, at den bliver brun på toppen, så læs med længere nede i indlægget.

Ingrediensliste

  • 3 avocadoer
  • 1/2 løg
  • 1 tomat
  • 1/4 bundt persille eller koriander
  • 1,5 tsk. hvidløgspulver
  • Limesaft eller citronsaft
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Hak løg og tomat i små tern.
2. Hak persille eller koriander fint.
3. Skær avocadoerne over på langs og fjern stenen.
4. Put dem over i en skål og mos med en gaffel.
5. Tilsæt løg, tomat, frisk koriander eller persille, hvidløgspulver.
6. Rør det hele godt rundt og smag til sidst den til med limesaft, salt og peber.
7. Server med det samme

Bedøm denne ret

Guacamole er en fuldstændig fantastisk dip, som oprindeligt stammer fra det mexicanske køkken. En rigtig guacamole skal faktisk ikke indeholde creme fraiche, som de fleste danskere putter i. Den skal derimod bestå af modne og cremede avocadoer, tomat, løg, hvidløg og salt. Guacamole er godt til så mange ting! Nachos er nok hvad de fleste bruger det til, men det er også lækkert som grøntsagsdip og i kyllingeburger.

Et af de spørgsmål, som vi ofte får angående guacamole er hvordan man opbevarer det bedst, så den bliver ved med at være grøn og ikke bliver brun. Den er nemlig ikke særlig appetitlig, når den bliver brun og derfor smider de fleste den væk i den tro, at den er blevet dårlig.

Opbevaring af guacamole
Den bedste måde at opbevare guacamole på er i en lille tætlukket beholder. Put din guacamole derned og glat den så ud på toppen, så der ikke er nogle ujævnheder. Herefter fordeler du med en ske lidt lunkent vand oven på den, så vandet dækker hele overfladen. Til sidst sættes låget op og beholderen sættes i køleskabet. Når du så skal bruge den igen, så hælder du forsigtigt vandet fra og rører en smule rundt i din guacamole og voila! Så har du en grøn guacamole, som kan spises igen. Den kan holde sig i op til 3 dage i køleskabet, så der er rig mulighed for at få den spist og undgå madspild ved at smide den væk.

Skriv en kommentar