Gulerodsboller

De bedste boller med gulerødder og solsikkekerner

Gulerodsboller

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på luftige og bløde gulerodsboller med solsikkekerner. Det er de bedste hjemmebagte boller med gulerødder og kerner.

Ingrediensliste

  • 3 dl. kærnemælk
  • 1 dl. vand
  • 50 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 700 g. hvedemel
  • 180 g. gulerødder
  • 100 g. solsikkekerner
  • Til pensling

  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødder. Den vægt der er angivet er den vægt du skal have, når de er revet. Sæt dem til side.
  2. Lun kærnemælken. Den skal på ingen måde være brandvarm. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
  3. Tilsæt olie, salt, sukker og et sammenpisket æg.
  4. Tilsæt gulerødder og solsikkekerner.
  5. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret, men den skal ikke være så klistret, at du ikke kan arbejde med den.
  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time overdækket med et viskestykke.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  8. Vej bollerne af til 100 g. stykket.
  9. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer). Et tip er at lægge en bolle i mellem din håndflade og bordpladen. Gør så din hånd hul og tril bollen rundt inde i den hule hånd. Tag lidt mel på hånden, så er det nemmere, hvis den klistrer lidt.
  10. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med et par centimenters mellemrum.
  11. Lad dem efterhæve 40 minutter.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler.
  14. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  15. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller

Her får du vores bedste opskrift på nemme, lækre og bløde gulerodsboller. Vi vil faktisk vove og påstå, at det er verdens bedste gulerodsboller. De er super saftige og svampede og så holder de sig gode længe. De er perfekte som morgenboller, som madpakkeboller eller blot som bløde bamseboller.

LÆS OGSÅ: Kærnemælksboller

Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller

Nemme gulerodsboller med solsikkekerner

De her boller er så nemme at lave. Når man tilføjer gulerod til boller, så tilføjer det også noget sødme til bollerne. Derudover er der også solsikkekerner i. Dem kan du sagtens bytte ud med andre kerner som græskarkerner, hørfrø eller en anden slags frø og kerner, hvis det er.

Den bedste opskrift på bløde og luftige gulerodsboller

De bedste boller med gulerødder og solsikkekerner

Det er uden tvivl de bedste boller med gulerødder vi har bagt. De er super bløde, saftige og nemme at lave. Der er bare ikke noget bedre end en hjemmebagt bolle med smør. Du kan også sagtens bytte gulerod ud med squash, hvis du er heldig at have fået fat i danske squash.

De bedste boller med gulerødder og solsikkekerner

Koldhævede gulerodsboller

Hvis du vil lave koldhævet gulerodsboller, så kan det også sagtens lade sig gøre. Du laver bare dejen på samme måde som i fremgangsmåden, men i stedet for 50 g. gær, så bruger du 15 g. Dejen skal så koldhæve i køleskabet natten over. Om morgenen tager du dejen ud, former dem til boller og lader dem efterhæve 1 time et lunt sted. Når man koldhæver, så får man fremhævet smagen endnu mere.

Koldhævede gulerodsboller 

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i andre af vores nemme opskrifter på boller og bage dit eget lækre brød, så kan du se en masse opskrifter lige her.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Koldhævede gulerodsboller. Man kan også dejne dem om
    formiddagen og lad dem hæve ca:8 timer i køleskab.
    Så kan man bage dem til aften,det er også godt.
    Jeg har prøvet.

  2. Hej! Hvis jeg koldhæver bollerne, vil det så være muligt at forme dejen om aftenen og sætte dem i en bradepande i køleskabet natten over? Så de bare skal tages ud, efterhæve og så bages ☺️

  3. Hejsa.
    Vil de egne sig til at komme på frys og være lige så gode når de tages op igen?
    Skal have bagt en ordentlig portion til fødselsdag nemlig og vil gerne være på forkant 😊

  4. Hejsa,
    Der står der skal bruges 1 dl vand, men jeg synes ikke lige at jeg kan se hvor det indgår i fremgangs metoden. Hvornår skal det tilsættes? Det kan også godt være jeg er blind 🙂

  5. Hej.
    I skriver her i kommentarerne at der skal bruges 15g gær til koldhævet, men under punktet koldhævet i opskriften skriver i 20g – så hvad skal der bruges?
    Vh Julie

  6. Jeg har bagt bollerne to gange nu, og har brugt meget mere mel, end opskriften foreskriver. Det undrer mig… 🤔 Dejen er meget våd!
    Hvorfor mon?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag