Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på gulerodskage med frosting. Den er svampet og lækker, lige præcis som en gulerodskage skal være. Den her opskrift er uden valnødder, men man kan sagtens tilføje en håndfuld valnødder til dejen, hvis man gerne vil have det i. Et tip er at fryse kagen ned i stykker, hvis du ikke får spist det hele. Så kan man nemlig nemt tage et stykke kage op, når lækkersulten melder sig.

Ingrediensliste

  • Gulerodskage

  • 200 g. gulerod
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 300 g. brun farin
  • 200 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Ostecreme

  • 100 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • 250 g. naturel flødeost
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Riv gulerødder på et rivejern. Pres vandet ud af dem, hvis de er meget våde. Dette gøres nemt ved at placere det i et viskestykke, hvorefter væsken presses ud. Sæt revet gulerod til side.
  3. Pisk æg, vaniljesukker og brun farin til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  4. Vej alle de tørre ingredienser af i en skål.
  5. Vend olie og de tørre ingredienser i og vend så det hele rundt til du har en ensartet dej uden klumper.
  6. Vend til sidst revet gulerod i.
  7. Beklæd eller smør en springform (Ø24-26) og hæld din dej i.
  8. Bages på anden nederste rille i ovnen i ca. 40-50 minutter. Alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis du kan gøre det, uden der kommer dej på, så er den færdig. Hvis den begynder at blive lidt mørkebrun på toppen (uden at den er færdig), så kan du dække den til med staniol under det sidste bagetid. Så undgår du, at den brænder på.
  9. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist.
  10. Fjern formen.
  11. Nu skal frosting laves. I en skål piskes blødt smør (ikke smeltet), vaniljesukker og flormelis indtil du har en ensartet cremet masse. Pisk herefter naturel flødeost til din creme er fast og cremet.
  12. Når kagen er afkølet halveres den på midten. Skær den evt. til, hvis den er hævet for meget op. Smør creme både imellem og ovenpå kagen. Pynt evt. med hakkede valnødder på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på gulerodskage med ostecreme

Opskrift på den lækreste gulerodskage med ostecreme. En gulerodskage er bare ikke en gulerodskage, hvis der ikke er den lækre cream cheese frosting på toppen. Den her opskrift er lavet med olie, men man kan sagtens bytte olien ud med smør. Ligeledes kan den også bages i bradepande i stedet for springform. Det kan være mere praktisk, hvis man skal bage til mange.

LÆS OGSÅ: Fragilité roulade med bærskum

Gulerodskage med ostecreme

Kan jeg nøjes med creme på toppen?
Ja, hvis du ikke er til creme i midten, så laver du den selvfølgelig bare uden. Bare halver opskriften, så du ikke står med en masse creme efter. Du kan selv vælge om du blot vil smøre det på eller sprøjte det ud med en tyl og sprøjtepose. Det plejer vi at gøre, da det giver sådan et flot resultat. Cremen er nemlig nem at sprøjte ud, da den er rimelig fast. Sørg for at piske cremen rigtig godt, så du ikke har nogle klumper.

Gulerodskage med ostecreme

Amerikansk gulerodskage

Hvis du vil lave en rigtig amerikansk gulerodskage, så er det denne du skal lave. Det er bare en fantastisk kage og også en af de kager, som faktisk er endnu bedre på 2. dagen og på 3. dagen. Derfor er det en af de kager, der kan bages i god tid inden den skal bruges, da den blot skal opbevares på køl. 

Sørg også for at lægge noget hushuldningsfilm eller evt. en plastikpose, som er klippet op, over. Hvis du har nogle stærke madvarer i køleskabet, så kan de nemlig godt afgive lugt og smag til kagen, hvis den ikke er dækket til.

Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med flødeost – hvilken skal jeg bruge?

Det her uden tvivl den absolut bedste gulerodskage med flødeost creme. I vores øjne kan man ikke lave en gulerodskage uden flødeost. Og dertil kommer spørgsmålet: hvilken flødeost bruger i? I en opskrift som denne, hvor man blot skal bruge en neutral flødeost, så er mærket for os lidt ligegyldig. Vi har både brugt Philadelphia og den billige fra Aldi. Og vi synes ikke, at der er den store forskel. Så du kan roligt bare købe en billig udgave af flødeosten.

Så hvis du er frisk på at bage den bedste gulerodskage, som er svampet og lækker. Og som selvfølgelig har den lækreste ostecreme, så er det denne opskrift du skal bruge. Vi har allerede givet opskriften videre til mange i familien, da alle er kæmpe fan af den.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa. Har det stor betydning hvis jeg bruger en springform som er 25 cm i diameter, eller har i alternative forme som passer til denne mængde dej? ? mere om jeg behøver at købe ny springform. PS: tak for lækre opskrifter og inspiration?

    1. Hej Maja,

      Du kan sagtens lave den i en str. 25. Den bliver nok bare ikke lige så høj, men det har ikke betydning for smagen 😉

      Knus

  2. Hej,

    Hvis jeg nu gerne vil lave opskriften om til muffins, hvor lang tid skal de så bages? Og hvor mange vil der ca. være til i opskriften? Måske man heller ikke behøver lige så meget ostecreme? Jeg havde lidt problemer med at min ostecreme blev for flydende sidst gang. Hvad kan jeg gøre for, at den bliver stivere og er nemmere at sprøjte ud i en tyl med et flot mønster?

    Med venlig hilsen
    Marie

    1. Hej Marie,

      De skal nok cirka have 20-25 minutter, hvis du laver dem som muffins. Men hold øje med dem, du er ikke i tvivl, når de er færdige.
      Ved ikke hvor mange der vil blive af opskriften. Nok omkring 20-25 stk.
      Pisk din ostecreme godt. Vi pisker den i en røremaskine med piskeris og den får lov at piske et par minutter, så den bliver luftig og lækker. Sørg også for at dit smør ikke er helt blødt, da den jo så automatisk bliver blød. Du kan evt. sætte den på køl inden den sprøjtes på, så den bliver mere fast.

      Kh

  3. Jeg lavede denne kage i går. Halverede den og brugte en mindre form.
    Det er uden tvivl den bedste gulerodskage jeg nogensinde har bagt og smagt!
    Tak for en virkelig god og nem opskrift.

    Vh. Katia

  4. Hej, hvis kagen bages dagen før den skal bruges, og man undlader at putte flødeosten på før den skal serveres, skal den så stå i køleskab?

    1. Hej,

      Nej, så ska den bare være ude ved stuetemperatur pakket ind i husholdningsfilm eller i en plastikpose.

      Kh

  5. Sikke en lækker kage, jeg tilføjede dog lidt citronskal og saft og mascarpone istedet for smørret.
    Men en undren, skal der vand i? Der står intet i opskriften eller ingredienserne, men i kommentarerne står der 2 dl??

  6. Verdens bedste opskrift! Jeg vil forsøge mig med at bage kagen i en brandepande, da kagen skal skæres ud til et bogstav. Ville i ændre på bagetiden?

    1. Dejligt at høre Camilla!

      Kan godt være, at den skal have lidt længere tid. Det kommer an på hvordan højden bliver.
      Vores bedste tip vil være at sætte en timer på samme tid og så holde øje løbende 🙂

      Kh

  7. Hej Mummum.
    Mit ostecreme bliver simpelthen SÅ flydende, selvom jeg pisker.
    Kan det mon være fordi jeg bruger smørbar i stedet for smørblok?
    Har samlet kagen, men kan slet ikke få cremen så fint på toppen som jer. Den flyder bare rundt 🤪

    1. Hej Cecilie,

      Ja, det er fordi du har brugt smørbar. Smørbar er blandingsprodukt, så brug altid smør i blok til frosting, smørcreme osv. <3

      Kh

  8. Den her gulerodskage er vanvittig 😍👌🏼 Virkelig svampet og snasket. Lavede den til min mødregruppe og alle tog to stykker og spurgte om opskriften – det siger vist alt 😉

  9. Kan man undlade at skære kagen over på midten og kun putte smørcreme ovenpå? Eller bliver kagen så for tør?

    1. Hej,

      Fint 🙂 Eller sådan en blanding mellem fint og groft, hvis du kan det på dit rivejern. Nogle gange kan det godt blive sådan en omgang mos, hvis det er meget fint.

      Kh

Skriv en kommentar