Hjemmelavede donuts

Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på de bedste hjemmelavede donuts, som er perfekte at lave til en festlig begivenhed. Der er mange muligheder for at pynte dem fint, så de ser indbydende ud.

Ingrediensliste

  • 80 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 1 stk. æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 600 g. hvedemel
  • Til stegning

  • 1 liter raps- eller solsikkeolie
  • Glasur

  • 200 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 20 g. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt).
  2. Hæld smør/mælkeblandingen over i en skål.
  3. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og salt.
  4. Tilsæt mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Lad dejen hæve i skålen og dæk skålen til med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve 45 minutter.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til cirka 1 cm. tykkelse.
  7. Brug et glas eller lignende til at skære cirkler ud (cirka 10 cm i diameter). Skær derefter en lille cirkel ud i midten. Du kan også bruge to udstikkere. En stor og en lille.
  8. Læg donuts over på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  9. Varm olien i en gryde op ved middel varme. Olien er klar, når du eksempelvis sætter en tandstik ned i den varme olie og olien bobler omkring tandstikken.
  10. Fritér et par donuts af gangen i cirka 30-60 sek. påhver side (indtil de har en flot gylden farve). Pas på at olien ikke bliver for varm.
  11. Lad dem afdryppe på en tallerken med fedtsugende papir (køkkenrulle eksempelvis).
  12. Fortsæt sådan med de resterende. Lad dine donuts køle af.
  13. Rør din glasur sammen og fordel det henover dine donuts og pynt evt. med slik og/eller chokolade.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på hjemmelavede donuts

Her får du en super let og lækker opskrift på hjemmelavede donuts med topping. Og uanset om du staver dem donuts eller dougnuts, så ændrer det jo ikke på hvor lækre disse fine kager er. Det sjove ved donuts er, at man ligesom ved kager, kan pynte dem på alle mulige forskellige måder. Vi elsker at toppe med glasur og så vores favoritslik og chokolade. Det gør, at de er super festlige at se på. Så kan man vælge at lave en luksus udgave eller blot en helt normal udgave.

LÆS OGSÅ: Hvide chokoladetrøfler

donuts

Donuts med pynt

Man kan lave de lækreste og fineste donuts. Det er helt vildt populært med donuts lige for tiden og der er åbnet en del forskellige donutshops. De er også ret dyre, hvis man skal have mange, så hvorfor ikke lave dem selv? Det er både billigere og så kan man helt selv vælge hvilket pynt man vil have på. Og selvom man skal have gang i varm olie, så er det slet ikke så besværligt og farligt, som det lyder.

Donuts er et hyggeligt projekt og så er det også sjovt at lave selv. Vi pynter vores med glasur og en masse lækkert forskelligt slik. Du kan eksempelvis pynte med forskellige chokoladebarer, som man skærer over. Du kan også pynte med slik. Kun fantasien sætter grænser og det elsker vi.

Der er ingen tvivl om, at det vil imponere enhver, hvis du lige laver sådan en omgang hjemmelavede donuts. Vi har i hvert fald endnu ikke oplevet, at de ikke er faldet i god jord.

donuts med topping

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

  1. Jeg tænker, at de skal spises samme dag ? Jeg ville gerne lave dem til en fødselsdag. Men kan de pyntes klar og parat dagen før? Eller er det bedst at gøre på dagen?

  2. Hej,
    Bliver dounts dårlig, hvis man bager dem dagen før man skal bruge dem? Tænker jeg vil lave dem dagen inden, også pynte dem på selve dagen

    1. Hej Sofie,
      Vi vil ikke anbefale at lave dem dagen inden servering, da de er bedst på selve dagen 🙂
      God weekend!
      Kh

Skriv en kommentar