Hjemmelavede hotdogbrød

Hotdogbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

2 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede hotdogbrød. De er svampede, luftige og er perfekte til en god grillet pølse og noget godt tilbehør. Et tip er at de sagtens kan fryses, så har du nemt hjemmebagte hotdogbrød, når du skal have hotdogs.

Ingrediensliste

  • 5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 700 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 30 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Mælk lunes i en gryde.
  2. Mælk hældes over i en skål og herefter tilsættes gær.
  3. Olie, salt, creme fraiche og sukker tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Kan godt være, at du skal tilsætte lidt mere mel.
  5. Dejen deles i ca. 20 stykker af 70 g. stykket. Tril dem til lange pølser. Se billede længere ned.
  6. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 1,5 time.
  7. Brødene pensles forsigtigt med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i cirka 15 min.
  8. Afkøles på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavede hotdogbrød

Opskrift på hjemmelavede hotdogbrød, som er meget bedre end dem man køber færdiglavet. Det er også nemt at lave sine egne hjemmelavede hotdogbrød. De her er svampede, luftige og er perfekte til en god grillet pølse.

Når først du har bagt dem én gang selv, så går man ikke tilbage til de færdigkøbte (medmindre man er i rigtig tidspres!). De her smager nemlig 1000 gange bedre og så er de slet ikke så svære at lave. Vi bager altid en stor portion og så fryser vi halvdelen ned. Så har man altid til en nem omgang hotdog, hvis man mangler en hurtig idé til aftensmaden.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede hotdogs med ristede løg 

Hotdogbrød

Brød der kun skal hæve én gang

Som du nok kan se ud fra opskriften, så skal hotdogbrødene kun hæve én gang. Det har vi erfaret giver det mest luftige brød. Dejen kan godt være lidt klistret at arbejde med, men hvis du har mel på hænderne, så plejer det ikke at være et problem.

Så nej, det er altså ikke en fejl, at de kun skal hæve én gang. Det gør vores kærnemælksboller også og det er bare verdens mest luftige boller.

Hotdogbrød inden hævning

Hotdogbrød efter hævning

Hotdogbrød efter bagning

Tjek også vores Instagramprofil, hvor vi poster masser af lækre billeder og linker til vores opskrifter.

Kommentarer

  1. Kan disse laves lidt grovere?
    Ved godt at i har en opskrift på grove pølsebrød men er ret vild med denne opskrift fordi den kun skal hæve en gang.

    1. Hej,

      Personligt ville jeg fryse dem ned og så tage dem op 2-3 timer før de skal bruges og så blot lune dem 🙂

      Kh

Skriv en kommentar