Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavede Toms snebolde med marcipan, chokolade og den hvide sukkerskal på ydersiden. Har du en tendens til at lave de samme opskrifter igen og igen hver jul, så synes vi helt klart, at du skal tilføje den her opskrift til den årlige julebagning.

Ingrediensliste

  • 100 g. marcipan
  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. vand
  • 1,5 dl. sukker
  • 100 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Rul 10 marcipankugler á 10 g.
  2. Smelt chokoladen i mikroovnen. Lad det ikke blive for varmt, da det ellers vil dryppe en del.
  3. Stik nu en tandstik i hver marcipan kugle, og tril dem i chokoladen. Prik tandstikken i en papkasse, en si eller andet, for at kuglerne kan størkne pænt.
  4. Gentag ved de resterende kugler.
  5. Sæt kuglerne på køl, så chokoladen kan størkne.
  6. Kom vand og sukker i en gryde. Kog det op og skru herefter ned for varmen. Lad det simre ca. 10-15 minutter til du får en tykkere sirup. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
  7. Tag dine kugler ud fra køleskabet.
  8. Kom flormelis op i en skål.
  9. Vend hurtigt kuglerne i sukkersiruppen (skal gå hurtigt, så chokoladen ikke smelter). Tag dem op og rul dem herefter i flormelis. Bliv ved med at rulle rundt til, at kuglen er ‘tør’. Lad sukkersiruppen hærde helt (herefter kan du evt. lige rulle dem i flormelis igen for at gøre dem helt hvide udvendigt).
  10. Sådan fortsætter du med alle kuglerne.
  11. Stil dem på køl. Kan holde sig gode i op til 3-5 dage.
Bedøm denne ret

Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Lav dine helt egne Toms Snebolde med marcipan og chokolade. Her får du nemlig opskriften på en hjemmelavet version, som både smager og ser fantastiske ud. Det her er nyeste tilføjelse til vores årlige julebagedag, hvor vi bager småkager og laver konfekt. Det er faktisk slet ikke så svært at lave sine egne hjemmelavede af slagsen. De består jo af få ingredienser og det er også muligt at få den der sukkerskal, som de rigtige har. 

Og når man alligevel har gang i marcipanen og chokoladen, så kan man da lige så godt også lige lave en lille portion snebolde. Det vil uden tvivl imponere alle dine julegæster.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler på 3 ingredienser

Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Malene,

      De er bedst 3-5 dage efter de er lavet og så bevarer de sprødheden udenpå. Efter det kan de godt blive bløde udenpå, men de smager stadigvæk godt 🙂

      Knus

  1. Hej Michela
    Begge typer har samme effekt. De bliver ikke ligeså sprøde som de rigtige, men de bliver hårde 😉

    Knus

  2. Er der helt almindelig marcipan? På dit fine billede ligner det at marcipanen er lidt “juicy”.
    Findes der et trick til det uden at det er alkohol som vil give en smag, som ungerne nok ikke vil kunne lide ☺️

  3. Dem lavede jeg sidste år til jul og de er helt sikkert med på konfekt listen igen i år ? De er såååå gode ?

    1. Hej,

      Til den er så kold, at man kan røre ved den. Kuglerne skal nemlig trilles efterfølgende og der må det ikke være alt for varmt 🙂

      Kh

  4. Hej mummum
    Er denne opskrift ændret for nylig? Jeg var sikker på der stod jeg skulle bruge kikærtevand og flormelis til den hvide skal?🙈 – eller gad vide hvor jeg har læst noget med kikærtevand?
    Er spændt på resultatet🤣
    Glædelig jul.
    Vh K

    1. Hej Kristina,
      Ja, det er den nemlig. Vi har ændret i opskriften, fordi vi har testet den af 🙂 Med den nye opskrift bliver det hvide en smule hårdere.
      Glædelig jul til dig også.
      Kh

Skriv en kommentar