Tilmeld nyhedsbrev

Hjemmelavet bearnaise sauce

Bearnaise sauce

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Opskrift den lækreste bearnaise sauce med frisk estragon. Denne opskrift viser step for step hvordan du sikrer dig at få lavet den mest luftige og vellykkede sauce.

Ingrediensliste

  • 250 g. smør
  • 3 æggeblommer
  • 7 spsk. hvidvinseddike
  • 7 spsk. vand
  • Salt/peber
  • 1 rødløg
  • 1 bundt estragon
  • 1/2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Hak rødløg groft. Tag alle blade af estragonbundtet og læg dem til side. Tag ligeledes stilkene til side.
  2. I en lille gryde kommer du eddike, vand, estragonstilke, rødløg og salt og peber. Det koges ind til ca. 1/4.
  3. Når det er kogt sigtes det og væsken hældes over i et glas.
  4. Smør smeltes i en gryde og hældes i en skål.
  5. Estragonbladene hakkes fint og lægges i en lille skål.
  6. Æggeblommer kommes i et glas.
  7. Når man har med æg at gøre, så er det vigtigt at smørret og essensen ikke er for varmt, da det ellers vil skille.
  8. I en lille gryde hældes essensen i. Tænd for lav varme. Pisk æggeblommer i og pisk indtil det begynder at tykne en lille smule.
  9. Når det begynder at tykne hældes smør i i en tyndstråle mens der piskes.
  10. Til slut tilsættes friskhakket estragon. Smag saucen til med salt, peber og citron.

Bedøm denne ret

Hjemmelavet bearnaise sauce opskrift

Opskrift på luftig og cremet bearnaise sauce. Med denne bearnaise opskrift får du step by step hvordan du får lavet en vellykket bearnaise sauce.

Vi har ofte som barn fået bearnaisesauce fra Knorr, men den dur bestemt ikke mere efter vi har prøvet kræfter med denne hjemmelavede variant. Den er frisk og let i smagen og smager mere af estragon, hvilket kun gør saucen bedre.

I denne opskrift har vi opkogt vores egen essens. Hvis du ikke har tiden til det, så kan du også bare købe en bearnaise essens. Det fås i en lille gul glasflaske i de fleste supermarkeder.

LÆS OGSÅ: Champignonsauce

Her opkoges essensen.

I det øverste glas til venstre har vi den kogte essens. Til højre har vi æggeblommer.
Nederst til venstre har vi finthakket estragon og til slut har vi smeltet smør.


Æg tilsættes under omrøring i essensen. 

Hernæst piskes smør i lidt efter lidt. 

Slutteligt tilsættes friskhakket estragon. 

Her en cremet og let sauce. 

Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven