Stjerneskud

Stjerneskud
Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En super nem og lækker opskrift på det klassiske stjerneskud med panerede fisk, rejer, asparges, rigeligt dressing og frisk citron. Hjemmelavet stjerneskud smager 1000 gange bedre end dem, som man nogengange kan købe i Deli-afdelingen i større supermarkeder. Lav dit eget stjerneskud og så vil du aldrig købe dem færdiglavet igen.

Ingrediensliste

  • Stjerneskud

  • 2 skiver franskbrød
  • 30 g. blandet salat
  • 100 g. rejer
  • 6 stk. rødspættefilet
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 stk. æg
  • 100 g. rasp
  • salt/peber
  • 1 bundt friske asparges
  • 30 g. cherrytomat
  • 0,25 stk. agurk
  • 1 stk. citron
  • 0,25 bundt frisk dild
  • Skaldyrsdressing

  • 25 g. mayonnaise
  • 125 g. creme fraiche
  • 0,5 tsk. flormelis
  • 0,5 tsk. ketchup
  • 0,3 tsk. paprika
  • 0,3 tsk. salt
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 1,5 spsk. rejevand

Fremgangsmåde

    1. Start med skaldyrsdressingen. Bland alle ingredienserne. Pisk det hele godt sammen med et piskeris, så der ingen klumper er. Smag evt. til med mere citronsaft, ketchup og salt.
    2. Sæt dressingen på køl indtil brug.
    3. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kom hvidvin i et lille ildfast fad, rul rødspættefileterne og læg deri. Krydr med salt/peber. Kom stanniol over fadet og lad dem dampe i 10 minutter i ovnen. Tag dem herefter ud og lad dem køle en smule af.
    4. Knæk enderne af asparges og giv dem et kort opkog i vand. Tag dem herefter straks fra og hæld vandet fra.
    1. Find 3 skåle frem. Slå æg ud i den ene og pisk det sammen. Kom hvedemel i den anden og kom rasp samt salt/peber i den tredje.
    2. Vend herefter rødspættefileterne i hvedemel, herefter i æggeblandingen og til sidst i raspblandingen. Fortsæt sådan med alle stykkerne.
    3. Varm en pande op med smør, så det dækker hele bunden. Kom fileterne på og steg i ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.
    1. Rist franskbrød på panden i det resterende fedtstof.
    2. Læg salat på brødet. Læg derefter de nystegte fiskefilet på salaten efterfulgt af lidt rejer og den dampede rødspætte. Top med asparges.
    3. Halver tomater, skær citron i skiver, riv agurk med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå.
    4. Tilsæt dild på toppen, og hæld lidt dressing i en skål ved siden af.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet stjerneskud

Her får du opskriften på et lækkert hjemmelavet stjerneskud med smørstegte rødspættefileter. Dertil en masse rejer, en dampet rødspættefilet, friske asparges og skaldyrsdressing. Hvert år til påske, så plejer vi at lave et rigtig luksuriøst stjerneskud. Her må der absolut intet mangle. Det skal være hjemmepanerede fisk, hjemmelavet skaldyrsdressing og gerne friske asparges.

LÆS OGSÅ: Lækker laksemad med agurk og grønt

Frokost med fisk

Et rigtigt hjemmelavet stjerneskud skal have en dampet fisk. Stjerneskud er sådan en ting, som uden spørgsmålstegn kan spises både til frokost og aftensmad. Vi har vist også en gang spist det til morgenmad, men det var vist mere fordi, at der var røget for meget vin indenbords dagen inden.

Dressing til hjemmelavet stjerneskud

Vi laver altid en lækker, hjemmelavet dressing til vores stjerneskud. Det bliver altid til en god skaldyrsdressing, som er det absolut bedste til fisk. Vi synes det bliver lidt kedeligt, hvis der kun er mayonnaise på. Der skal altså bare en hjemmelavet dressing til.

Stjerneskud

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar