Hvidløgssnegle

madbrød med hvidløg
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede hvidløgssnegle, som er det perfekte hvidløgsbrød. De er rullet som snegle med masser af hvidløgssmør, persille og ost.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 4 dl. kærnemælk
  • 50 g. gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. æg
  • 700 g. hvedemel
  • Fyld

  • 100 g. smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 250 g. frisk mozzarella
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Lun kærnemælken, så den bliver lidt lun (den må ikke være meget varm). Opløs gæren her i.
  2. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg.
  3. Tilsæt olie.
  4. Tilsæt hvedemel lidt af gangen (det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet) og ælt dejen godt sammen til den er smidig, men den må stadig godt være lidt klistret.
  5. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og sæt den til hævning i 1 time.
  6. Imens dejen hæver, så kan du lave smørret. Bland blødt smør, salt, hakket hvidløg og hakket persille sammen til en hvidløgssmør.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Del dejen i to.
  8. Rul hver dej ud til et rektangel på cirka 40×30 cm. Smør smør på og fordel mozzarellaost ved at rive det fra hinanden.  Rul den stramt sammen til en pølse. Brug sytråd eller en skarp kniv til at dele i 8 snegle.
  9. Læg sneglene i to springforme (ca. 23 cm) eller i en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  11. Pensl dine snegle med et sammenpisket æg.
  12. Bag dem i ca. 18-22 min. Hold øje med dem efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. De skal være gyldne på toppen.
  13. Tag dem ud af ovnen, når de er færdige. Lad dem køle en smule af. Fjern springformen og server dem på et fad.

TIP: De kan sagtens fryses ned. Lad dem køle af og frys dem herefter ned i en frysepose eller pak dem godt ind i husholdingsfilm. Ved optøning tages de op 1-2 timer før. Lun dem ved 200 grader varmluft i ca. 5-6 minutter.

Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på hvidløgssnegle

Hvidløgssnegle er en skøn form for madbrød, som kan spises som tilbehør til aftensmaden. De er også rigtig fine, hvis man eksempelvis skal have gæster eller lave en større buffet. De er svampede, på ingen måde tørre og så indeholder de masser af hvidløgssmør og ost.

I stedet for hvidløgssmør, så kan du også sagtens bruge kryddersmør, chilismør eller hvad du ellers har lyst til. Men hvidløgssmør og hvidløgsbrød går man aldrig galt i byen med.

LÆS OGSÅ: Nemt luksus hvidløgsbrød 

madbrød med hvidløg

Hvidløgsbrød opskrift

Det er et lidt anderledes hvidløgsbrød, men derimod ikke dårligere af den grund. De er mindre sprøde end hvidløgsflutes og er i stedet mere bløde, luftige og svampede. Udover hvidløg, så er der i smørret brugt frisk persille, som også giver masser af smag til sneglene.

Den bedste opskrift på hvidløgssnegle Den bedste opskrift på hvidløgssnegle

Hvidløgsbrød med ost

Udover hvidløgssmør, så er der selvfølgelig også masser af ost i opskriften. Vi har brugt frisk mozzarella, som er de der små pakker du kan få til 5-6 kr. med en klump ost i, som ligger i vand. Den bruger vi stort set hver gang vi skal bruge mozzarellaost. Men du kan også sagtens bruge cheddarost, alm. revet ost eller hvad du ellers synes kunne være godt der i.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet chilimayo

Den bedste opskrift på hvidløgssnegle

Brød til tapas eller suppe

Hvidløgssneglene vil også være rigtig gode til tapasbordet eller til en varm suppe som tilbehør. Vi forestiller os, at de vil være helt perfekte til vores tomatsuppe med suppehorn, creme fraiche og bacon.

LÆS OGSÅ: Vores bedste tomatsuppe

madbrød med hvidløg

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her. 

Kommentarer

  1. Smager også fantastisk med finhakket ramsløg istedet for persille. Jeg plukkede til fryseren da det var højsæson ?

  2. Hej!
    De er virkelig gode! Kæmpe hit 🙂 Dog, synes jeg at de blev lidt “våde” i bunden – nogen ide hvordan man måske kunne minimere det?

  3. Til Cindy. Når du fjerner springformen, skal du lægge sneglene på en rist uden bagepapir. Så kan dampen komme væk, og sneglene bliver ikke våd i bunden. Det er ellers dejlige snegle.

  4. Kan man koldhæve sneglene, så de kan laves dagen forinden og bare sættes i ovnen? Hvor meget gær skal der så i? ☺️

  5. Når man vil koldhæve dem – mener I så, at man laver dejen og stiller den på køl? Eller kan man også forme sneglene og stille springformen på køl til dagen efter? ☺️

  6. Verdens bedste snegle ❤️ Bruger Old cheddar istedet for mozzarella, det er også fint , og sneglene bliver knap så våde ?

  7. Verdens bedste hvidløgssnegle – mums. Mange tak for opskriften . De hitter hvergang.

    Bedste hilsner

    Vibeke Silke

    1. Hej Trine,

      Der er ingen dumme spørgsmål, men lige præcis glutenfrit mel har vi desværre ikke de store erfaringer med 🙂

      Kh

Skriv en kommentar