Indisk butter chicken

Indisk butter chicken

Opskrift til personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den lækre indiske ret, Butter Chicken. Butter chicken er kylling i en smagfuld og letkrydret sovs, hvor man typisk serverer kogte ris til. Skal det være ekstra godt, så serveres retten også med naanbrød til. Det er nem aftensmad, som smager fantastisk.

Ingrediensliste

  • 2 dl. naturel yoghurt
  • 1 tsk. chili
  • 1 spsk. paprika
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. ingefær
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. garam masala
  • 3 tsk. spidskommen
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 500 g. kyllingebryst
  • 40 g. smør
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 løg
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Bland naturel yoghurt, krydderier, citronsaft, hvidløg og hakkede tomater til en marinade.
2. Skær kyllingen i strimler og kom det i en pose. Tilsæt marinaden og lad den stå på køl i 2-3 timer. Hvis ikke du har tiden, kan du også lade det stå i blot 30 minutter.
3. Smelt smør og olie, og svits løg. Tilsæt kyllingen og marinaden, og tilbered kyllingen. Det tager cirka 10 minutter under omrøring. Det skal have lov at stege godt og simre i marinaden.
4. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Server evt. med ris og naanbrød.

Bedøm denne ret

Indisk butter chicken opskrift

Den lækreste opskrift på den indiske ret, Butter chicken. Butter chicken er virkelig lækker indisk mad, som er fyldt med smag og krydderier. Server med kogte ris og hjemmelavede naanbrød, så har du altså en super lækker og nem aftensmad, hvor resterne kan bruges til madpakken.

Det er en af de bedste indiske retter og en smagfuld aftensmad med kylling. Det er en af vores go-to retter, når vi mangler ideer eller opskrifter til spændende aftensmad. Retten kan også med fordel serveres for gæster eller bruges som fredagsmad. Den er i hvert fald altid faldet i god jord, når vi har serveret den for venner og familie.

LÆS OGSÅ: Nemme naanbrød


Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Har en rest creme fraiche i køleskabet- kan jeg erstatte yoghurten i opskriften med creme fraiche, eller er det et no go?

  2. Jeg har lavet retten. Smagte fantastisk. Men det blev meget tynd og slet ikke så cremet som på jeres billede. Fulgte opskriften slavisk. Det bliver allerede meget tyndt når jeg steget kyllingen. Kan det være kyllingen der er for vandet? Det samme skete da jeg lavede jeres tikka masala.
    Vh Vickie

    1. Hej Vickie,

      Hvis du bruger kylling med højt vandindhold, så kan det sagtens påvirke konsistensen. Men desuden er det også vigtigt at lade det koge godt op, så tykner saucen nemlig også 🙂

      Kh

  3. Hej 🙂

    Nu kan det godt være det er et dumt spørgsmål, men ingefæren, er den frisk og revet? Eller?

    Hilsen Anja

  4. Tak for det 🙂 er det bare mig eller er der så meget marinade at man ikke kan svitse kyllingen? 🙈

    1. Hej Anja,
      Der er meget marinade, ja. Kyllingen kommer nærmere til at koge lidt i det og blive tilberedt på den måde. Det er meningen. Vi får lige ændret i fremgangsmåden, så der ikke står svitse. Det kan virke lidt misvisende 🙂
      Kh

    1. Hej Janne,
      Det har vi ikke prøvet. Vi vil umiddelbart tro, at kokosmælken skiller, hvis det fryses 🙂
      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag