Tilmeld nyhedsbrev

Islagkage med chokolade – Triple Chocolate is

Islagkage med chokolade – Triple Chocolate is

Islagkage med chokolade – Triple Chocolate is

Opskrift til 8-10 personer (Ø22 cm springform)

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet is med tre slags chokolade og en saftig nøddebund. Hvis du ikke er til nødder, så kan nøddebunden sagtens udelades. En super nem og lækker sommerdessert, som falde i god jord ved de fleste.

Ingrediensliste

Nøddebund

  • 3 æggehvider
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. nødder

Chokoladeis

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g. flormelis
  • 3 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. 4 dl. piskefløde
  • 70 g. hvid chokolade
  • 70 g. lys chokolade
  • 70 g. mørk chokolade

Topping

  • 30 g. hvid chokolade
  • 30 g. lys chokolade
  • 30 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Nøddebund

1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
2. Pisk æggehvider stive med flormelis. Det skal være helt hvidt.
3. Hak nødder. Vend dem forsigtigt rundt i æggehvidemassen. Smør en springform med lidt smør eller margarine.
4. Hæld dejen i formen. Bag på nederste rille i ovnen i 30-40 min.
5. Sæt din nøddebund til afkøling.

Chokoladeis

1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis, indtil det bliver hvidt. I en anden skål piskes fløde.
2. Vend æggeblommemassen sammen med fløden. Tilsæt kakao.
3. Hak chokolade og tilsæt det.
4. Fordel isen ovenpå nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i mindst 3-4 timer.
5. Til pynt smeltes chokolade og kommes på toppen.

Bedøm denne ret

Opskrift på en nem og lækker hjemmelavet islagkage med masser af chokolade, faktisk hele 3 slags chokolade og en og saftig nøddebund.  En is for alle chokoladeelskere! Vi elsker islagkager og bliver ved med at finde på nye dessertopskrifter med forskellige kombinationer, da det simpelthen er en så nem og lækker sommerdessert. Islagkage og is generelt kan jo laves dagen før eller ugen før og er en af de desserter, som kan laves i god tid. Faktisk kan hjemmelavet is holde sig i fryseren i op til 3 måneder, så hvis du skal lave dessert til mange mennesker eller gæster, så kan vi anbefale at lave islagkager, da det er en dessert, som aldrig mislykkes.

Skriv en kommentar