Kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med marcipan

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på gammeldags kærnemælkshorn med remonce og marcipan. Der er intet der slår et nybagt kærnemælkshorn. De er svampede og lækre, og det minder os om vores bedsteforældre, da vi altid fik kærnemælkshorn ved dem. Nemt bagværk, som ikke kræver store færdigheder i køkkenet.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 1 dl. kærnemælk
  • 50 g. smør
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 5 dl. hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 50 g. mandelflager
  • 30 g. perlesukker
  • Remonce

  • 100 g. smør
  • 120 g. sukker
  • 100 g. marcipan

Fremgangsmåde

1. Smelt smør og nedkøl det ved at tilsætte kærnemælk. Opløs gæren heri.
2. Tilsæt sukker og æg og rør rundt. Lidt af gangen tilsættes mel, og dejen æltes tilden er smidig.
3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Imens dejen hæver røres remonce sammen. Rør blødt smør og sukker sammen i en skål.
4. Rul dejen ud i en cirkel på størrelse med en pizza. Skær 8-10 trekanter. Placer ca. 1 spsk. remonce i den brede ende. Skær marcipan i stave og rul så horn med et stykke marcipan i midten.
5. Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 1 time.
6. Pensl dem med æg, drys med perlesukker og mandelfalger – og bag dem i ovnen i cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft.

Bedøm denne ret

Kærnemælkshorn med marcipan

Opskrift på lækre, saftige kærnemælkshorn med marcipan. Vores bedstemødre lavede altid kærnemælkshorn og vi fik dem ofte, da vi var mindre. Siden hen er de dog gået lidt i glemmebogen, da vi ofte bager andre kager, når der skal bages.

Men det har vi nu lavet om på, da vi her har lavet en rigtig god opskrift på de klassiske, gammeldags kærnemælkshorn. De er svampede og fyldt med en god remonce.

De er perfekte til kaffen eller på brunchbordet, når der skal serveres noget sødt. De er nemme at lave og selve dejen dertil er super lækker at arbejde med.

LÆS OGSÅ: Bamseboller 

Kærnemælkshorn med marcipan

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Jannie

      De er selvfølgelig ikke lige så gode dagen efter, men hvis de pakkes godt ned og lige lunes hurtigt inden servering, så er de super gode 🙂
      Ellers kan de også fryses ned og tages op, når de skal bruges. Så lunes de blot hurtigt i ovnen.

      Knus

      1. Jeg kan ikke se i opskriften, der står noget om remonce (altså ud over i navnet). Er det en fejl? De ser ellers gode ud!
        Vh. Katja

    2. Hej….så skønne opskrifter😊
      Har du skrevet en kogebog som man fysisk kan læse i…..er bedst til gammeldags metode😉
      Mvh Jytte

      1. Hej Jytte,

        Dejligt at høre! Vi har ikke en fysisk kogebog endnu, men den udkommer næste år. Vi er i gang med den 😉

        Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag