Kanelstang med vaniljecreme

kanelstang med vaniljecreme

Kanelstang med vaniljecreme

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

1 time og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en klassisk kanelstang, her med vaniljecreme. Kanelstang er nemt bagværk og er i familie med de almindelige kanelsnegle. Den er perfekt til brunchbordet, som morgenkage eller som kage til kaffen.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 30 g. gær
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 dl. smør
  • 0,5 dl. sukker
  • 1/3 tsk. salt
  • 500 g. hvedemel
  • Remonce

  • 100 g. brun farin
  • 2,5 tsk. kanel
  • 70 g. smør
  • Vaniljecreme

  • 1/2 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 1 dl. mælk
  • Frosting

  • 3 spsk. vand
  • 1 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Tilsæt mælk og lad det blive en smule lunt. Den skal være fingervarm.
  2. Hæld det hele over i en skål. Opløs gæren i blandingen.
  3. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig. Ælt dejen indtil den er smidig og glat.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time dækket til med et fugtigt viskestykke.
  6. Imens dejen hæver gøres fyldet klar.
  7. Bland farin, smør og kanel til en remonce.
  8. Pisk vaniljecremen sammen i en skål.
  9. Når dejen er hævet, så tages den ud på et bord drysset med mel. Vend dejen en smule rundt i melet og rul den herefter ud i et rektangel.
  10. Herefter smøres der først med remonce langs midten. Fordel herefter vaniljecreme oven på.
  11. Rul den stramt sammen (på samme måde, som når man laver kanelsnegle) til en pølse.
  12. Løft pølsen over på et stykke bagepapir.
  13. Brug en saks og klip ned langs din pølse (ikke klip hele vejen igennem). Du kan evt. gøre saksen våd, så hænger den ikke fast i dejen. Se evt. billeder længere nede.
  14.  Herefter fordeler du strimlerne til hver deres side, så de falder ud skiftevis fra side til side.
  15. Lad kanelstangen efterhæve i 30 minutter.
  16. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  17. Pensl stangen med et sammenpisket æg.
  18. Stangen bages i ca. 18-22 minutter, men hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  19. Tag bagepladen ud af ovnen og lad stangen afkøle på en bagerist.
  20. Alle ingredienserne til glasur røres sammen. Hvis den er for tynd, så tilsætter du lidt ekstra flormelis. Hvis den er for tyk, så tilsætter du lidt ekstra vand.
  21. Fordel glasuren udover stangen.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på kanelstang med vaniljecreme

Den lækreste kanelstang med vaniljecreme, som er perfekt som skærekage eller kage til kaffen. Server den, imens den stadig er lun og så er vi sikre på, at den vil falde i god jord ved alle.

kanelstang med vaniljecreme

Den bedste kanelstang

Det er en super nem opskrift og dejen er helt fantastisk at arbejde med. Du kan også lave den uden vaniljecreme, men det er virkelig lige prikken over i’et. En kanelstang er jo egentlig bare lidt en anden version af kanelsnegle, som også er nemt og lækkert bagværk.

Et godt tip er at forme kanelstangen og så fryse den ned, inden den bliver bagt. På den måde kan den tages op og bages en morgen i weekenden, hvor du gerne vil server lidt nybagt kage til. Den er helt perfekt til brunchbordet og duften af kanel er bare fantastisk at vågne op til.

LÆS OGSÅ: Chokoladeboller

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Så dukkede ingredienslisten frem igen … tak for det … og kagen blev bagt 😊
    Den blev rigtig lækker, helt sikkert en opskrift jeg vil bruge igen.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag