Tilmeld nyhedsbrev

Kanelstang med vaniljecreme

Kanelstang med vaniljecreme

Kanelstang med vaniljecreme

Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

1 time og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en klassisk kanelstang, her med vaniljecreme. Kanelstang er nemt bagværk og er i familie med de almindelige kanelsnegle. Den er perfekt til brunchbordet, som morgenkage eller som kage til kaffen.

Ingrediensliste

Dej

  • 30 g. gær
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 dl. smør
  • 0,5 dl. sukker
  • 1/3 tsk. salt
  • 500 g. hvedemel

Remonce

  • 100 g. brun farin
  • 2,5 spsk. kanel
  • 80 g. smør

Vaniljecreme

  • 1/2 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 1 dl. mælk

Frosting

  • 3 spsk. vand
  • 200 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker

Andet

  • 15 g. mandelflager
  • 25 g. perlesukker

Fremgangsmåde

1. Smelt smør og lun mælken heri. Den skal være fingervarm. Herefter opløses gæren heri.
2. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
3. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig.
4. Bland farin, smør og kanel til en remonce.
5. Dejen rulles ud på et bagepapir. Den skal have form som et rektangel, længden skal dog ikke være længere end en bradepandes længde.
6. Herefter smøres der med remonce og vaniljecreme på midten og hele vejen ned. Herefter skæres strimer langs siderne, cirka 8 stk.
7. Først bukkes toppen ind over fyldet, hvorefter man skiftevis lægger siderne ind over hinanden.
8. Lad kanelstangen hæve i cirka 1 time.
9. Stangen pensles med sammenpisket æg, drysses med perlesukker og bages ved 180 grader varmluft i 20-25 min.
10. Alle ingredienserne til glasur røres sammen og smages til. Smøres på kanelstangen, når den er kølet ned. Herefter drysses evt. med mandelflager.

Bedøm denne ret

Kanelstang med vaniljecreme

Den lækreste kanelstang med vaniljecreme, som er perfekt som skærekage eller kage til kaffen. Server den, imens den stadig er lun og så er vi sikre på, at den vil falde i god jord ved alle.

Det er en super nem opskrift og dejen er helt fantastisk at arbejde med. Du kan også lave den uden vaniljecreme, men det er virkelig lige prikken over i’et. En kanelstang er jo egentlig bare lidt en anden version af kanelsnegle, som også er nemt og lækkert bagværk.

Et godt tip er at forme kanelstangen og så fryse den ned, inden den bliver bagt. På den måde kan den tages op og bages en morgen i weekenden, hvor du gerne vil server lidt nybagt kage til. Den er helt perfekt til brunchbordet og duften af kanel er bare fantastisk at vågne op til.

LÆS OGSÅ: Chokoladeboller

Kanelstang med vaniljecreme

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven