Hjemmelavet karamel

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på den lækreste karamel lavet på kondenseret mælk. Faktisk vil vi næsten beskrive denne opskrift som magisk, da man blot koger dåsen og vupti så har man den lækreste karamel.

Ingrediensliste

  • 1 ds. kondenseret mælk

Fremgangsmåde

  1. Fjern label fra dåsen.
  2. Tag en stor og dyb gryde og læg dåsen i gryden.
  3. Hæld vand i gryden til det dækker dåsen.
  4. Bring vandet i kog og sæt låg på. Sørg for, at dåsen altid er helt dækket med vand.
  5. Når vandet koger, så skrues der ned for temperaturen. Herefter lader du det simre ved lav varme i 3 timer med låg på.
  6. Efter de 3 timer tages gryden af varmen. Fjern låget og lad vandet køle af. Tag dåsen op af vandet og lad dem afkøle på køkkenbordet i en times tid.
  7. Herefter kan du åbne dåsen og så har du den lækreste karamel. Hæld den evt. over i en anden bøtte. Hvis den har lidt klumper, så røres de let ud ved blot at røre rundt i den.
  8. Opbevar karamellen i en lufttæt beholder. Den kan holde sig i 1-2 uger, hvis man ikke når at få det spist inden da.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet karamel af kondenseret mælk

Den lækreste opskrift på hjemmelavet karamel, der er så nem at lave. Med denne opskrift på nem karamel kan du have lækkert dyppelse klar til hyggen. Denne karamel er uden fløde og er istedet lavet på kondenseret mælk, som blot bliver kogt i 3 timer.

Hvad kan karamellen bruges til?

Du kan bruge den her karamel til så meget forskelligt. Når vi laver den, så laver vi 2-3 dåser ad gangen. Så fryser vi lidt ned og ellers har vi det i en bøtte i køleskabet. Prøv eksempelvis at skære et æble ud i både og dyp det i karamellen. Det smager så lækkert! Derudover kan du bruge det i kager, i chokolader, tærter, på havregrød, på skyr eller bare som tilbehør til is. Vi lavede for nyligt denne lækre Sundae ala Mummum, hvor vi brugte karamellen. Vores gæster sagde at den smagte præcis som på McDonalds – det siger altså noget.

Vi forestiller os også at den er super god i en cheesecake eller midte i vores sundere knickerskugler istedet for peanutbutter.

Hjemmelavet karamel

Hjemmelavet karamel

Er det farligt at koge en dåse?

Det kan diskuteres lidt, om det er sundt at koge en dåse, når karamellen skal laves. Nogle mener at det udsender skadelige stoffer, når dåsen koges. Vi har dog gjort det mange gange – og vi er aldrig blevet syge af det.

Men vil du være på den sikre side, så kan du med fordel hælde den kondenserede mælk over i en lille gryde. Varm så mælken op under konstant omrøring. Lad gryden stå på middel varme og rør ofte i den. Forsæt indtil du har den ønskede konsistens og farve.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Maiken,

      Vi har ikke selv prøvet det, men har hørt, at det skulle fungere på samme måde 🙂
      God weekend!

      Knus

  1. Hej hvordan fungere det når i fryser det ned? Kan i varme det op igen så det bliver en lun karamelsovs igen eller? 🙂

Skriv en kommentar