Kartoffelsuppe med gulerødder og chili

suppe
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker kartoffelsuppe med gulerod og chili. Server med sprød bacon og et drys persille på toppen. Nem og sund aftensmad, når det er bedst.

Ingrediensliste

  • 300 g. kartoffel
  • 200 g. gulerod
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. porre
  • 1 tsk. chiliflager
  • 7 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1,5 dl. madlavningsfløde
  • salt/peber
  • 200 g. bacon i tern
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i små stykker. Pil løg og rens porre og skær også disse i små stykker.
  2. I en gryde varmes lidt fedtstof op. Herefter tilsættes alle grøntsagerne. Tilsæt nu tørret chili og vend det hele godt sammen.
  3. Tilsæt vand og hønseboullionterning.
  4. Lad det hele koge indtil grøntsagerne er møre. Dette tager omkring 15-20 min.
  5. Blend det hele i en blender. Tilsæt fløde i blenderen.
  6. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra tørret chili, hvis den skal være stærkere.
  7. Server med stegt bacon og friskhakket persille.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Vitamix blender

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Kitchenaid 

Opskrift på kartoffelsuppe med gulerødder

Opskrift på en nem og lækker kartoffelsuppe med gulerødder og chili. Det er så lækkert et alternativ til den klassiske kartoffelsuppe. Så hvis du har lyst til at prøve en kartoffelsuppe med et twist, så er det her lige noget for dig.

Den er så lækker som en nem og sund aftensmad og så mætter den vildt godt. Top den med sprøde bacontern eller sprødstegt serranoskinke og et drys frisk persille. Den vil uden tvivl falde i god jord ved de fleste, da den har en mild smag med et lille kick af chili. Vi spiser ofte suppe, når sulten ikke er mega stor og vi blot har brug for et godt og varmt måltid.

LÆS OGSÅ: Tomatsuppe med bacon og frisk persille

Kartoffelsuppe bliver ikke dårligere af at stå til næste dag eller næste dag igen. Suppen står blot og trækker smag i køleskabet. Så dine rester kan du sagtens spise 1-2 dage efter. Vi gør også det, at vi sommetider fryser supperesterne ned. Så er det super nemt at tage op til en dag aftensmaden skal gå stærkt.

Kartoffelsuppe med gulerødder og chili Kartoffelsuppe med gulerødder og chili

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Det lyder virkelig lækkert! Jeg har dog lige et spørgsmål. Kan blenderen godt holde til at blende suppen, når den er varm? Jeg har godt nok en blender fra Kenwood i stedet for. Jeg plejer at bruge en stavblender i gryden, når jeg laver supper. Men jeg forestiller mig, at det vil være nemmere at blende suppen i min blender. Jeg har dog altid været bange for, at den ville gå i stykker af det 🙂

    1. Hej Sabrina
      Det kommer an på om den er i glas? Vi tror ikke, at det vil være en god ide at gøre det, hvis selve kanden er i glas.
      Så er det i hvertfald vigtigt, at det er lidt nedkølet og ikke kogende, når det blendes. Derudover skal låget helst ikke sættes helt på, da der dannes et tryk med varmen 😉
      God weekend!

Skriv en kommentar