Tilmeld nyhedsbrev

Klassisk kartoffelsalat

Klassisk kartoffelsalat med radisser og cherrytomater

Kartoffelsalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift p√• hjemmelavet, kold kartoffelsalat i en god og cremet dressing. Den er med frisk purl√łg, som smager fantastisk, men man kan ogs√• bruge frisk persille.

Ingrediensliste

  • 250 g. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. flormelis
  • 1,5 tsk. s√łd sennep
  • 1,5 tsk. l√łgpulver
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 0,5 stk. l√łg
  • 1 h√•ndfuld frisk purl√łg
  • 700 g. kogte kartofler

Fremgangsmåde

  1. Kog kartofler og s√¶t til afk√łling.
  2. I en sk√•l blandes creme fraiche, mayonnaise, flormelis, sennep, l√łgpulver (l√łggranulat) og hvidvinseddike. Pisk det godt sammen.
  3. 1/2 l√łg skr√¶lles og hakkes fint. Purl√łg skylles og hakkes fint. Vend b√•de l√łg og purl√łg i dressingen. Smag til med salt og peber. Lad gerne dressingen tr√¶kke et par timer i k√łleskabet.
  4. Sk√¶r kartoflerne i mindre stykker. Vend dem i dressingen og pynt evt. med frisk purl√łg p√• toppen. S√¶t p√• k√łl indtil servering. Pynt evt. med radisser, tomater og hakket purl√łg.

Bed√łm denne ret

Klassisk kartoffelsalat opskrift

Her f√•r du opskriften p√• en klassisk kartoffelsalat, som bare smager godt hver eneste gang. Vi elsker kold kartoffelsalat her om sommeren. Det smager bare fantastisk sammen med en grillet p√łlse eller et stykke grillet kylling.

Vi laver ogs√• altid hjemmelavet kartoffelsalat. Det tager nemlig ikke lang tid og er nemt at bikse sammen, s√• vi synes ikke, at den f√¶rdigk√łbte er d√©t v√¶rd. Den her variant er vendt i en l√¶kker og cremet dressing lavet p√• creme fraiche og mayonnaise.

LÆS OGSÅ: Kartoffelsalat med karry

Klassisk kartoffelsalat med radisser og cherrytomater

Kan jeg lave den dagen f√łr?

Du kan sagtens blande og lave kartoffelsalaten dagen f√łr. Det bliver den faktisk kun bedre af, da den f√•r lov til at tr√¶kke en masse smag. Hvis du oplever, at den virker lidt “t√łr”, n√•r den har f√•et lov til at st√• til dagen efter, s√• kan du blot blande lidt ekstra creme fraiche i, s√• “l√łsner” den op og bliver cremet igen.

Vi vil dog vente med at pynte og h√¶lde kartoffelsalaten op indtil den skal bruges. Pynt med radisser sk√•ret i skiver, halve cherrytomater og evt. lidt hakket purl√łg eller persille. Det giver lige det sidste og er prikken over i’et.

F√łlg ogs√• gerne med p√• vores Facebookside, hvor vi hver dag poster nye opskrifter, som er perfekt til sommeren, som lige st√•r for d√łren.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven