Tilmeld nyhedsbrev

Kokosmakroner

kokosmakroner

Kokosmakroner

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på kokosmakroner lavet med æggehvider og revet kokos. Bunden er dyppet i mørk chokolade, hvilket lige er prikken over i’et. Det er en skøn eftermiddagskage, som også fungerer godt på et større kagebord.

Ingrediensliste

  • 2 stk. æggehvide (M/L)
  • 120 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. kokosmel
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. I en skål piskes æggehvider med sukker og vaniljesukker. Det skal blot piskes let sammen.
  3. Tilsæt kokos og vend det godt sammen med æggeblandingen.
  4. På en bageplade beklædt med bagepapir sættes små toppe af blandingen.
  5. Bages i ca. 12-16 min. alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 10 minutter, da de hurtigt få farve.
  6. Tages ud af ovnen og sættes til afkøling.
  7. Smelt chokolade i mikroovn eller over vandbad.
  8. Dyp hver kokosmarkron i chokolade og sæt tilbage på bagepapiret. Lad chokoladen størkne.
  9. Spises med det samme eller opbevares i en kagedåse. De kan også sagtens fryses ned.

Bedøm denne ret

Opskrift på kokosmakroner

Vi elsker kokosmakroner. Det er en nem, lille og smagfuld kage, som er hurtig at bikse sammen. Det er derfor en let kage til når man får uventede gæster, da de også sagtens kan fryses ned. De er også perfekte som en del af et større kagebord, hvis du skal have en kagebuffet i anledning af fest, som dåb eller konfirmation.

LÆS OGSÅ: De bedste hindbærsnitter

kokosmakroner

De bedste af slagsen

Det her er de absolut bedste af slagsen. De er store, saftige og stadigvæk med et sprødt ydre. Den mørke chokolade er lige kronen på værket og giver altså den skønneste lille kage. Hvis du er mere til lys chokolade, så kan du også sagtens bruge det eller hvid chokolade for den sags skyld.

Opbevar dem i en lufttæt beholder, eksempelvis en kagedåse med et stykke bagepapir i. Så kan de nemlig sagtens holde sig i et par uger. Du kan også fryse dem ned i fryseposer og så blot tage op, hvis du får uventede gæster eller den søde tand melder sig.

Tjek også vores Instagram, hvor du finder mere inspiration og lækre opskrifter til hverdagen og fest.

Kommentarer

  1. Hej hej
    Under fremgangsmåden pkt 2 står der at der skal salt i opskriften..? Er dette en fejl eller har I glemt at skrive salt under ingredienser?😊🤞
    Hilsen Helle

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven