Koldhævede fuldkornsboller

Nem opskrift på fuldkornsboller
Opskrift til stk. Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

8 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

8 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på luftige, sunde koldhævede fuldkornsboller. Det bedste langtidshævet brød, som er perfekte som morgenboller eller madpakkeboller.

Ingrediensliste

  • 4 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 150 g. fuldkornsmel
  • 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes creme fraiche (du kan erstatte med skyr, yoghurt osv.), olie, salt og honning (kan erstattes med sukker).
  3. Tilsæt fuldkornshvedemel.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen.
  5. Rør det hele godt sammen. Dejen skal være klistret, men hvis den er for flydende, så tilsæt lidt mere mel.
  6. Smør en stor skål med lidt olie. Den skal være så stor, at dejen kan få lov til at hæve til dobbelt størrelse.
  7. Hæld dejen i skålen og film skålen med husholdningsfilm. Sæt dejen på køl. Den skal mindst stå 8 timer.

Dagen efter

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Tag din dej ud af køleskabet.
  3. Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir.
  4. Find to skeer og et glas vand.
  5. Dyp skeerne i vandet og brug dem til at lave “klatter” af dejen på bagepapiret.
  6. Lad bollerne hæve på komfuret, imens ovnen varmer op.
  7. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-20 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 13 minutter. De skal være let gyldne på toppen og lyde hule, når man banker på dem.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden de serveres.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på koldhævede fuldkornsboller

Opskrift på de bedste og nemmeste koldhævede fuldkornsboller lavet med fuldkornsmel og lidt creme fraiche. De er lavet på en koldhævet dej, hvilket giver saftigt og lækkert koldhævet brød med fuldkornsmel. De er perfekte som sundere morgenboller eller madpakkeboller.

Du kan også sagtens tilsætte lidt kerner. Vi kan anbefale hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner eller evt. lidt hakkede nødder. Vi har blot valgt at holde dem helt enkle. Så det her er en rigtig god grundopskrift på koldhævede fuldkornsboller. De er super luftige, saftige og på ingen måde tørre.

LÆS OGSÅ: Gulerodsboller med havregrød

Nem opskrift på fuldkornsboller

Sunde og grove morgenboller

De her sunde og grove boller er de perfekte morgenboller. Selvom de er grove, så er de på ingen måde tørre. Vi tilsætter lidt creme fraiche til dejen, hvilket gør dem super saftige. Her kan du også sagtens bruge et andet surmælksprodukt som yoghurt, skyr eller hvad du ellers lige har. Du kan altid udskifte et surmælksprodukt i bagværk med et andet. Blot et rigtig godt tip.

Nem opskrift på fuldkornsboller

Boller med fuldkorn

At lavede koldhævede boller er en super lækker og nem måde at lave boller med fuldkorn på. Ofte når man bager med fuldkorn, så får man nogle kompakte og meget tunge boller. Men på den her måde får du nogle luftige og lækre boller, som er sprøde udvendigt og saftige indvendigt. Vi har som sagt kun brugt fuldkornshvedemel, men du kan også tilsætte lidt kerner for at øge mætheden endnu mere.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar