Koldhævede grovboller

Opskrift på koldhævede grovboller
Opskrift til stk. Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

8 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

8 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de bedste koldhævede grovboller. Grove boller lavet på en koldhævet dej. Det bedste koldhævet brød med fuldkornsmel.

Ingrediensliste

  • 4 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 dl. hørfrø
  • 200 g. fuldkornsmel
  • 300 g. hvedemel
  • Til pensling

  • 1 æg

Fremgangsmåde

Dagen inden

  1. Opløs gær i vandet i en stor skål.
  2. Tilsæt akaciehonning (kan erstattes med sukker), salt, olie og hørfrø.
  3. Tilsæt herefter fuldkornsmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Hvis den virker for tynd, så tilsætter du lidt ekstra hvedemel. Den skal være fast men stadig meget klistret.
  4. Put husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i minimum 7-8 timer.

Om morgenen

  1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  2. Tag dejen ud af køleskabet.
  3. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  4. Gør to skeer og en skål med vand klar.
  5. Dyp skeerne i skålen med vand og fordel dejen på bagepladen. Der bliver cirka 9 boller. Dyp skeerne mellem hver bolle, så er det nemmere. Imens ovnen varmer op, så lader du bollerne efterhæve.
  6. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med lidt frø på toppen. Vi dryssede med lidt birkes.
  7. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen. Hold øje med dem efter 14 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. Lad dem køle af 30 minutter inden de skæres over. Hvis de er for varme, så kan de godt virke klæge inden i.
Bedøm denne ret

Opskrift på koldhævede grovboller

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede, koldhævede grovboller. Der er ikke noget som koldhævet morgenbrød. Det er nemt og det kræver ingen røremaskine, æltning eller andet, som er tidskrævende eller besværligt. De her nemme boller, som er koldhævet, er nogle af vores yndlings. De er super saftige og bløde indvendigt, hvorimod de samtidig er sprøde udenpå.

De er perfekte som sunde morgenboller eller sunde boller til madpakken. De holder sig friske et par dage, men ellers kan de også fryses ned. Så er de nemme at tage op.

LÆS OGSÅ: Gulerodsboller med havregrød

Opskrift på koldhævede grovboller

Koldhævet brød med fuldkornsmel

Koldhævet brød med fuldkornsmel giver det bedste fuldkornsbrød. Måske du har oplevet, at boller og brød godt kan blive tørt. Det problem synes vi slet ikke, at vi har, når vi koldhæver dejen. Det hænger også sammen med, at en koldhævet dej er mere “våd” end en almindelig dej. Dette gør intet, da du alligevel ikke skal have hænderne ned i den. Man sætter nemlig dejen på bageplade med to våde skeer. Så du undgår altså helt at skulle have hænderne i og det giver altså det bedste koldhævet fuldkornsbrød.

Grove koldhævede boller

Det her er nogle nemme og lækre grovboller, som er koldhævet. Vi har blot brugt fuldkornshvedemel til dejen samt hørfrø for mere mæthed. Men du kan sagtens bruge grahamsmel, rugmel eller hvad du ellers har af grove meltyper. Du kan også lave en blanding af flere slags mel. Vi anbefaler dog, at du stadig har lidt almindelig hvedemel i ellers kan de godt blive meget grove og kompakte.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar