Koldhævede havregrynsboller
Opskrift til 10 stk.
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
45 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på lækre og svampede havregrynsboller, som på ingen måde bliver tørre. De er super gode som morgenboller en søndag morgen.
Ingrediensliste
- 4,5 dl. vand
- 15 g. gær
- 150 g. havregryn
- 7 g. salt
- 1 spsk. sukker
- 150 g. speltmel
- 150 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Dagen inden
- Opløs gær i vandet i en stor skål.
- Tilsæt sukker, salt og havregryn. Lad det stå og trække i 5 minutter, så havregrynene suger noget af væsken.
- Tilsæt herefter speltmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Hvis den virker for tynd, så tilsætter du lidt ekstra hvedemel.
- Put husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i minimum 7-8 timer.
Om morgenen
- Tag dejen ud af køleskabet.
- Gør en bageplade klar med bagepapir.
- Gør to skeer og en skål med vand klar.
- Dyp skeerne i skålen med vand og fordel dejen på bagepladen. Der bliver cirka 9-10 boller. Dyp skeeerne mellem hver bolle, så er det nemmere. Imens ovnen varmer op, så lader du bollerne efterhæve.
- Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
- Bag bollerne i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen.
Opskrift på koldhævede havregrynsboller
Nem opskrift på svampede og lækre havregrynsboller, som er de perfekte morgenboller. Selvom de er grove, så er de stadig mega lækre, luftige og på ingen måde tørre. Det er en koldhævet dej, hvilket vil sige, at du blot rører dejen sammen aftenen inden og så hæver den i køleskabet natten over. Det er verdens nemmeste måde at lave boller på. De bedste boller med havregryn. T
LÆS OGSÅ: Grove spinatboller
FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Følg også med på Instagram, hvor du kan finde flere sunde opskrifter og sunde kager.