Koldhævede sunde madpakkeboller

Koldhævede sunde madpakkeboller
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

9 timer

Samlet tid

9 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre koldhævede madpakkeboller, som er gode til madpakken. Det er grove og sunde boller, som mætter godt, men som samtidig er svampede. De kan sagtens fryses ned. Så kan man tage op efter behov.

Ingrediensliste

  • 15 g. gær
  • 3,5 dl. vand
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 250 g. gulerod
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1,5 tsk. salt
  • 40 g. sesamfrø
  • 35 g. hørfrø
  • 100 g. grahamsmel
  • 80 g. havregryn
  • 200 g. hvedemel
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet. Tilsæt salt, olie, revet gulerod og honning og rør yderligere.
  2. Tilsæt nu kerner og mel lidt efter lidt. Vi brugte ovenstående blanding af havregryn, grahamsmel og hvedemel, men hvis ikke du har det, så bare brug det du har.
  3. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller andet, og stil den på køl i mindst 8 timer.
  4. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
  5. Lav nu 10 klatter af dej med to skeer dyppet i vand og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel dem med æg.
  6. Bag bollerne i 5 minutter ved 240 grader, og sænk derefter temperaturen til 200 grader. Lad dem nu bage 10-14 minutter yderligere.
  7. Opbevares bedst på køl, da gulerødderne fugter, men vi anbefaler faktisk at fryse dem ned, hvis de ikke skal spises på dagen.
Bedøm denne ret

Opskrift på koldhævede madpakkeboller

En super nem og god opskrift på bløde, langtidshævede madpakkeboller. Det er så smart at lave brød, som er langtidshævet, da det kræver minimalt arbejde. De her grove boller madpakkeboller med gulerødder er super gode, da de mætter godt og er fyldt med fuldkorn og kerner.

Spis dem med pålæg eller ost i madpakken. De kan sagtens fryses ned og så blot tages op efter behov. Du kan også riste dem på brødristeren eller lune dem kort i ovnen, hvis du har tiden til det. Så bliver de som nybagte.

Sunde madpakkeboller med frø og kerner

Vi elsker sunde og grove boller, som er fyldt med frø og kerner. Ikke nok med, at de indeholder masser af fuldkorn, så mætter de også meget mere end almindelige hvide boller. De er derfor helt ideelle til madpakken eller som en sund frokost.

Koldhævede madpakkeboller – Sunde boller med frø og kerner

Grove og sunde gulerodsboller

Det her er én af vores yndlings opskrifter på sunde og grove gulerodsboller. På trods af, at de er sunde, så er de stadig super svampede, hvilket mange sunde boller ikke er. Hvis de skal bruges til madpakken, så kan vi anbefale at smøre dem med chilimayo eller alm. mayonnaise, salat, kylling og bacon. Det smager super lækkert!

Koldhævede, langtidshævede boller

Det er så genialt at lave koldhævede madpakkeboller. Dejen røres blot sammen med en ske og den skal ikke æltes. Dejen sættes så på køl natten over og dagen efter kan man så bage nybagte, lækre boller.

Det lyder ret nemt, ik? Vi er kæmpe fans af koldhævede boller, da det gør det let at få nybagt brød i en hverdag, som til tider godt kan være hektisk, når man både har skole og arbejde at tænke på.

LÆS OGSÅ: Sunde blomkålspølsehorn

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej jeg vil godt se om i kan hjælpe mig da jeg er blevet opereret og for lave lille mave vil jeg høre om i har opskriften

  2. Hej,

    I stedet for grahamsmel, kan man så bruge rugmel eller bare tilføje 100 g ekstra hvedemel?

    Mvh

  3. Hej,

    Jeg har netop prøvet at bage bollerne, og dejen ville være blevet alt for tør, hvis jeg havde puttet 500 g. hvedemel i.

    Jeg har brugt cirka 300 g. hvedemel ud over grahamsmel og havregryn som i opskriften og derudover været nødt til at tilføje mere vand.
    Jeg forstår slet ikke hvordan der til den mængde vand skulle have været plads til al den mel.

    Efter ændringerne har jeg dog fået nogle rigtig lækre boller, tak 🙂

    Mvh Sabrina

Skriv en kommentar