Tilmeld nyhedsbrev

Kylling i hvidvinsauce med bacon og persille

Kylling i hvidvinsauce med bacon og persille

Kylling i hvidvinsauce med bacon og persille

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på kylling i en cremet sauce lavet på hvidvin og fløde. Den er toppet med sprød bacon og frisk persille, som giver dig en super god hverdagsret, som også er god som fredagsmad eller weekendmad.

Ingrediensliste

  • 500 g. kyllingebryst
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl. hvidvin
  • 1,5 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 2 spsk. timian
  • Salt/peber
  • 1 bundt persille
  • 200 g. bacon i tern

Fremgangsmåde

1. Start med at snitte dine løg, pille dine hvidløg samt presse dem i en hvidløgspresser. Herefter skæres kylling ud. Jeg valgte at skære mine ud i små fileter, men det bestemmer man selv.
2. På en pande eller i en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg.
3. Kyllingen tilsættes og steges til den er næsten færdig.
4. Timian, salt og peber tilsættes.
5. Hvidvin tilsættes, hvorefter det hele simrer 3-4 min. indtil alkoholen er fordampet.
6. Vand og hønseboullionterning tilsættes og det hele simrer yderligere et par minutter.
7. Til sidst tilsættes madlavningsfløde.
8. Det hele skal simre ved lav varme i 10-15 min. Smag til med salt og peber.
9. Imens hakkes din persille og din bacon steges.
10. Inden servering, drys da din persille og bacon udover retten.
11. Server med kartofler, pasta eller hvad du ellers ønsker.
Tip: Et tip kunne også være at koge pasta og blande det i hele saucen. Så har du en lækker pastaret.

Bedøm denne ret

Den lækreste ret med kylling serveret i en sovs lavet på hvidvin og fløde, bacon og frisk persille. Den her ret er bare god som gæstemad, fredagsmad eller når du mangler lidt luksus på en almindelig hverdag. Det er lækker og nem aftensmad, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet.

Hvis man ikke bryder sig om hvidvin i maden, så kan det også sagtens udelades. Men hvidvinen giver sådan en god aromatisk smag til retten og alkohollen fordamper, så man skal heller ikke være bange for at servere den for børn. Vi elsker at lave retten og servere den med små stegte kartofler med skræl.

Kommentarer

Skriv en kommentar