Lækkert og luftigt franskbrød

Lækkert og luftigt franskbrød

Lækkert og luftigt franskbrød

Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

1 time og 55 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmebagt franskbrød i form. Der er ikke noget bedre end nybagt brød til morgen, så hvorfor ikke kaste dig over denne nemme opskrift. Vi lover, at der ikke findes en bedre start på dagen.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 1/2 dl. lunkent vand
  • 2,5 dl. mælk
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

1. Lun mælken. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt lunkent mælk, olie, salt, sukker og lidt hvedemel af gangen.
2. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen.
3. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet.
4. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade eller i en bageform. Vi brugte en rugbrødsform på 25×11 cm. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i 20 min.
5. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Rids brødet med en skarp kniv og pensel det med et sammenpisket æg. Bag brøddet nederst i ovnen i 40-45 minutter.

Bedøm denne ret

Lækkert og luftigt franskbrød

En simpel og god opskrift på et lækkert og luftigt franskbrød i form. Det minder os rigtig meget om et oldemorbrød, som vi kunne købe ved vores lokale bager, da vi var børn.

Der var det fast tradition, at hver lørdag, der fik vi brød fra bageren til morgenmaden. Faktisk var vi ikke så meget til rundstykker, da bageren lavede det mest fantastiske brød. Vi kunne nemt køre 3 store franskbrødsmadder ned med smør og nutella. Det var en skøn tid og når vi bager det her franskbrød, så kommer vi til at tænke på den tid.

Franskbrød er i vores optik undervurderet bagværk. Man bager ofte boller og kager, men det er sjældent at man bager franskbrød. Og det er jo en skam, for det er jo bare så godt.

LÆS OGSÅ: Spinatboller – hulkboller

Lækkert og luftigt franskbrød Lækkert og luftigt franskbrød

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa, kan man erstatte noget af hvedemelet med en lidt grovere melsort? Så brødet bliver lidt mindre lyst. 🤞🏼😄

  2. Hej Jeg har kun fået “plads” til halvdelen af melet, lyder det ikke mærkeligt? Tit tager jeg på slump, men i dag har jeg været med præcis med at måle op.

    1. Hej Inge-Lise,

      Og du brugte 3 dl. væske i alt (2,5 dl. mælk og 0,5 dl. vand)? Det lyder meget mærkeligt ja 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag