Tilmeld nyhedsbrev

Lette koldhævede morgenboller

Lette koldhævede morgenboller

Lette koldhævede morgenboller

Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

9 timer

Samlet tid

9 timer og 10 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på lækre morgenboller, som er lavet på en koldhævet dej. De er svampede og holder sig gode længe. De er også gode som brunchboller eller som madpakkeboller. De kan sagtens fryses og så kan man blot tage dem op efter behov.

Ingrediensliste

  • 9 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 250 g. durummel
  • 125 g. rugmel
  • 750 g. hvedemel
  • 30 g. salt

Fremgangsmåde

  1. Gæren røres ud i vandet.
  2. De forskellige melsorter røres i. Hvis du ikke har præcis de mængder der står i opskriften af de forskellige sorter, kan du altid tilsætte havregryn, hvedeklid eller andet.
  3. Dejen æltes i 5-10 min i røremaskine. Hvis man ikke har en røremaskine, så røres dejen godt sammen med en ske.
  4. Salten tilsættes og der æltes yderligere 5 min.
  5. Dejen placeres i en stor skål, som filmes med madfilm. Sættes i køleskabet natten over.
  6. Ovnen tændes på 225 grader varmluft.
  7. To bradepander beklædes med bagepapir. Dejen sættes på bagepladen med to skeer.
  8. Bages i 15-18 min ved 225 grader varmluft.

Bedøm denne ret

Lette koldhævede morgenboller opskrift

Opskrift på lækre koldhævede morgenboller. Har du lavet en koldhævet dej før? Hvis ikke, så er det på tide! Det er nemlig det nemmeste i verden og så får man endda det lækreste koldhævet brød.

Man rører bare dejen sammen aftenen inden. Når man så står op om morgenen, så skal dejen blot sættes på en plade og så bages. Så man kan få nybagte boller uden at skulle op tidligt for at røre en dej sammen. Det er altså win-win, hvis du spørger os.

Vi laver ofte en koldhævet dej fredag eller lørdag aften, så vi kan få lækre morgenboller i weekenden. Vi foretrækker nemlig hjemmebagte boller frem for rundstykker fra bageren.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste koldhævede pizzadej

Lette koldhævede morgenboller

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej 🙂
    Sker der mon noget ved at dejen står længere tid end 9 timer. Tænker at lave dejen om aftenen, men bollerne skal først laves om eftermiddagen dagen efter?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven