Tilmeld nyhedsbrev

Luksus banankage med chokoladeganache

Luksus banankage med chokoladeganache

Luksus banankage med chokoladeganache

Opskrift til 12 personer (Ø26 cm springform)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

6 timer

Samlet tid

6 timer og 20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på den bedste banankage med den bedste chokoladeganache på toppen og i midten. Det er altså banankage på et helt nyt level! Du kan sagtens fryse kagen ned og så blot tage den op, når du skal bruge den. Et tip er at skære den i stykker og så fryse den ned, så kan man nemlig altid tage et stykke eller to op, når man får lyst til banankage.

Ingrediensliste

Kage

  • 3 æg
  • 200 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 3 bananer
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • 0,5 dl. mælk
  • 210 g. hvedemel

Chokoladeganache

  • 5 dl. piskefløde
  • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Start med at lave din chokoladeganache, så den kan komme på køl. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Put din fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld herefter fløde udover chokoladen og lad det smelte sammen. Først vil blandingen være lidt grynet, men jo mere du blander det sammen, jo mere vil det blive til en ensartet masse. Når du har en ensartet chokoladeblanding, så sættes den på køl i minimum 5 timer. Gerne natten over.
2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt herefter smagsneutral olie, bagepulver, natron og mælk. Pisk det sammen.
3. Mos 3 bananer og tilsæt dem.
4. Til sidst røres hvedemel i. Vend det hele godt sammen, så du har en ensartet dej.
5. Smør en springform med lidt smør eller olie (gør det nemmere at få kagen ud, når den er bagt).
6. Hæld dejen over i formen.
7. Bag kagen i cirka 50-55 min.
8. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller grillspyd ned i kagen. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
9. Lad kagen køle ned.
10. Del kagen i to.
11. Smør med din chokoladeganache på første lag. Sæt toppen af kagen på og smør med chokoladeganache på toppen også. Du kan evt. også smøre ganache på siderne. Pynt evt. med lidt hakkede nødder eller hakket chokolade.
12. Opbevares på køl efterfølgende.

Bedøm denne ret

I eller på en ordentlig banankage skal der altid masser af chokolade! Og i stedet for at putte det i selve kagen, så har vi i denne luksus udgave valgt at smøre midten og toppen med den lækreste chokoladeganache. Resultatet er en blød og svampet banankage, som bare er skide god til enhver anledning.

Banankage er en af de kager, som vi i barndommen lærte at lave først, da det er så nem en kage at bage og har vi et par overmodne bananer, så er det stensikkert, at de bliver brugt til at bikse en lækker banankage sammen.

Skriv en kommentar