Tilmeld nyhedsbrev

Marengskage med hindbærmousse – Opskrift på den populære talkage

Marengskage med hindbærmousse – Opskrift på den populære talkage

Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 20 minutter

Nem opskrift på en talkage lavet af marengs og hindbærmousse. Pynt med friske, søde bær, slik og hvad du ellers har lyst til. Det er så fin en kage til fødselsdage eller blot som sommerkage.

Ingrediensliste

Marengsbund

  • 3 stk. pasteuriserede æggehvider
  • 220 g. sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Hindbærmousse

  • 6 dl. piskefløde
  • 400 g. frosne hindbær
  • 300 g. hvid chokolade
  • 4 spsk. rørsukker

Pynt

  • 125 g. hindbær
  • 200 g. slik

Fremgangsmåde

  1. Opvarm forsigtigt 4 dl. fløde i en gryde og tilsæt hvid chokolade. Opkog frosne hindbær i en anden gryde og dræn saften fra i en si. Tilsæt rørsukker i hindbærsaften og tilsæt den så i fløde/chokolade blandingen. Stil blandingen på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.
  2. Blend sukker til fint mel. Pisk æggehvider til de skummer og tilsæt så citronsaft, og pisk helt stive.
  3. Tilsæt en spsk. sukker af gangen og pisk til du har en god stiv marengs.
  4. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt små kugler så det ligner et tal eller en normal rund bund.
  5. Bag det i ovnen ved 100 grader alm. ovn i cirka 2 timer. Hold øje med at de ikke bliver gyldne. Vigtigt at du kun bager en bageplade af gangen, hvis du bager flere.
  6. Når marengs er bagt og kølet af, så skal moussen ud og piskes stift. Derefter piskes der i en skål 2 dl. piskefløde, som vendes i moussen. Kom moussen i en sprøjtepose og sprøjt det på marengsbunden.
    Pynt med det du har lyst til. Vi brugte lyserødt slik, friske hindbær, skovsyre, små marengs og guld glimmer.

Bedøm denne ret

Opskrift på en super fin marengskage med hindbærmousse, som er lavet som den populære talkage, som dominerer på Instagram. Bunden er som sagt lavet af marengs og så er den toppet med en skøn syrlig hindbærmousse på toppen. Så kan man så vælge at pynte med friske bær, slik og hvad man ellers har lyst til.

Vi lavede den til en 1 års fødselsdag for noget familie og den blev bare så fin. Man kan sagtens lave bunden på forhånd og hindbærmoussen på forhånd, men vi anbefaler at vente med at samle kagen. Den er bedst, hvis den bliver samlet lige inden servering.

I stedet for hindbærmousse, så kan man også lave det til en blåbærmousse eller jordbærmousse.

Skriv en kommentar