Tilmeld nyhedsbrev

Marengskage med hindbærmousse

Marengskage med hindbærmousse

Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en talkage lavet af marengs og hindbærmousse. Pynt med friske, søde bær, slik og hvad du ellers har lyst til. Det er så fin en kage til fødselsdage eller blot som sommerkage.

Ingrediensliste

Marengsbund

  • 3 stk. pasteuriserede æggehvider
  • 220 g. sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Hindbærmousse

  • 6 dl. piskefløde
  • 400 g. frosne hindbær
  • 300 g. hvid chokolade
  • 4 spsk. rørsukker

Pynt

  • 125 g. hindbær
  • 200 g. slik

Fremgangsmåde

  1. Opvarm forsigtigt 4 dl. fløde i en gryde og tilsæt hvid chokolade. Opkog frosne hindbær i en anden gryde og dræn saften fra i en si. Tilsæt rørsukker i hindbærsaften og tilsæt den så i fløde/chokolade blandingen. Stil blandingen på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.
  2. Blend sukker til fint mel. Pisk æggehvider til de skummer og tilsæt så citronsaft, og pisk helt stive.
  3. Tilsæt en spsk. sukker af gangen og pisk til du har en god stiv marengs.
  4. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt små kugler så det ligner et tal eller en normal rund bund.
  5. Bag det i ovnen ved 100 grader alm. ovn i cirka 2 timer. Hold øje med at de ikke bliver gyldne. Vigtigt at du kun bager en bageplade af gangen, hvis du bager flere.
  6. Når marengs er bagt og kølet af, så skal moussen ud og piskes stift. Derefter piskes der i en skål 2 dl. piskefløde, som vendes i moussen. Kom moussen i en sprøjtepose og sprøjt det på marengsbunden.
    Pynt med det du har lyst til. Vi brugte lyserødt slik, friske hindbær, skovsyre, små marengs og guld glimmer.

Bedøm denne ret

Opskrift på en super fin talkage med marengs og hindbærmousse, som er lavet som den populære talkage, som dominerer på Instagram. Bunden er som sagt lavet af marengs og så er den toppet med en skøn syrlig hindbærmousse på toppen. Så kan man så vælge at pynte med friske bær, slik og hvad man ellers har lyst til.

Vi lavede denne talkage med marengs til en 1 års fødselsdag for noget familie og den blev bare så fin. Man kan sagtens lave bunden på forhånd og hindbærmoussen på forhånd, men vi anbefaler at vente med at samle kagen. Den er bedst, hvis den bliver samlet lige inden servering.

Der er mange muligheder. Du kan sagtens lave tal som vi har gjort her, men du kan også lave bogstaver, hjerter, runde kager eller noget helt andet.

I stedet for hindbærmousse, så kan man også lave det til en blåbærmousse eller jordbærmousse.

Hvad kan forberedes?

Det er en god ide at forberede talkage mindst en dag før de skal serveres. Det er vigtigt, at man bager marengs en plade af gangen. Det tager langtid, så man skal bevæbne sig med tålmodighed. Du kan forberede dig godt ved at lave marengsen før. Den kan laves helt op til 3-4 dage før servering. Pak det godt ned i bagepapir og en pose med en klemme. Så holder marengsen sig sprød.

LÆS OGSÅ: Rabarbercheesecake

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Jeg har fuldt din opskrift til punkt og prikke men min mousse skiller når jeg vil piske den op inden der vendes flødeskum i ?Hvad gør du ?

  2. Er det hindbærsaften eller hindbærrene man skal putte i fløden? Hvis det er saften kun, bruger man så ikke hindbærpureeen til noget?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven