Mazarinkage med hyldeblomstmousse og hvid chokolade

Opskrift på mazarinkage med hyldeblomstmousse og hvid chokolade
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

6 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på den lækreste mazarinkage uden marcipan med hyldeblomstmousse og hvid chokolade. Det er en lækker og nem sommerkage.

Ingrediensliste

  • Mazarinkage

  • 125 g. hvid chokolade
  • 125 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 50 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 80 g. mandler
  • 4 spsk. hvedemel
  • Hyldeblomstmousse

  • 3 husblas
  • 70 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. piskefløde
  • 50 g. creme fraiche
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl. hyldeblomstsaft
  • Pynt

  • 200 g. jordbær

Fremgangsmåde

Mazarinkage

  1. Gør en springform (Ø21) klar ved at fore bunden med bagepapir. Smør siderne med lidt smør eller andet fedtstof.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Smelt hvid chokolade og smør i en gryde ved lav/mellem varme, indtil det er smeltet sammen. Tag det af og lad det køle en smule af.
  4. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.
  5. Blend mandler til mandelmel i en foodprocessor eller hak dem meget fint. Du kan også bruge færdigkøbt mandelmel.
  6. Pisk smør- og chokoladeblandingen i æggeblandingen og vend til sidst mandelmel og hvedemel i.
  7. Fordel dejen i springformen og bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 17-20 minutter. Hold øje med den efter 16 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. Tag kagen ud og lad den køle af.

Hyldeblomstmousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  2. Pisk sukker, vaniljesukker og piskefløde til en blød flødeskum. Vend creme fraiche i.
  3. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft og hyldeblomstsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft, hyldeblomstsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  4. Tag 1-2 spsk. af flødeblandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  5. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din mazarinkage.
  6. Sæt herefter kagen på køl i minimum 3-4 timer, men meget gerne natten over.
  7. Inden servering, så løsner du kagen ved at køre en kniv, som er skyllet i varm vand og tørt af (det gør det nemmere at få et flot snit) og kører den hele vejen rundt langs kanten af springformen, inden den løsnes.
  8. Fjern springformen forsigtigt.
  9. Hvis kanten er lidt grim, så kan du igen skylle kniven under varmt vand og tørre den af. Herefter kan du køre bagsiden af kniven rundt langs kanten, så den bliver mere glattet ud.
  10. Pynt evt. kagen med friske bær og lidt frisk hyld.
  11. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på mazarinkage med hyldeblomstmousse og hvid chokolade

Den lækreste mazarinkage med hyldeblomstmousse. Det er en super lækker sommerkage, som virkelig smager af sol og sommer. Bunden er en saftig mazarinkage og så er den toppet med en fløjlsblød mousse med smag af hyldeblomst.

LÆS OGSÅ: Hyldeblomstsaft

Mazarinkage med hyldeblomstmousse og hvid chokolade

Mazarinbund uden marcipan

Som sagt består bunden af en mazarinkage. Den er dog lavet uden marcipan og er i stedet lavet på smør, mandler og hvid chokolade. Du får en super saftig bund, som på ingen måde er tør. Det er den perfekte kontrast til moussen.

Opskrift på mazarinkage med hyldeblomstmousse og hvid chokolade

Hyldeblomstmousse på kage

På toppen er der den lækreste mousse, som vi har lavet på vores hjemmelavede hyldeblomstsaft. Du kan dog sagtens bruge en færdiglavet saft i stedet, hvis det er. Derudover har vi pyntet kagen med danske jordbær og lidt hyld. Det giver, ifølge os, den perfekte sommerkage.

Opskrift på mazarinkage med hyldeblomstmousse og hvid chokolade

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Hej med jer ?
    Er det bare 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft der skal bruges, eller skal det være fortyndet med vand?
    Mvh Malte

      1. Tak for en dejlig kageopskrift, der sidder lige i skabet. – Alle sagde “uhhmm”, – og den smagte da også bare af sommer.?

  2. Hej,

    Lækker kage! Jeg vil gerne lave denne til påske og min svigerfars fødselsdag, så jeg vil lige høre om den kan fryses samlet eller om mazarinbunden kan fryses for sig?
    Hav en god påske ☺️

    Mvh. Mette

  3. Jeg skal lave en talkage, og vil gerne bruge denne opskrift som mousse på kagen. Kan jeg mon lade den sætte sig i sprøjteposen og efterfølgende sprøjte dutter på kagen?

Skriv en kommentar