Mexicanske pirogger

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre pirogger med mexicansk inspireret fyld af oksekød. Det er en god madpakke ide til voksne, såvel som børn. I stedet for oksekød, så kan du også bruge kylling eller skinke.

Ingrediensliste

  • Pirogger

  • 25 g. gær
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. salt
  • 100 g. durummel
  • 250 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel
  • 1 æg
  • Fyld

  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g. hakket oksekød
  • 2 stk. gulerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. chilisauce
  • 70 g. tomatpure
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Først laves fyldet. Alle grøntsager hakkes i meget fine små tern.
  2. En gryde opvarmes med olie, hvorefter løg og hvidløg svitses.
  3. Gulerødder og rød peber blandes i og sivtses yderligere ved svag varme.
  4. Herefter tilsættes oksekød. Når kødet er færdigstegt tilsættes alle krydderierne og tomatpure. Vend det hele godt rundt og lad det stege et par minutter.
  5. Tag gryden af varmen og lad fyldet køle helt af.
  6. Nu skal dejen laves.
  7. Gær røres ud i lunkent vand.
  8. Tilsæt herefter natural yoghurt, skyr, creme fraiche eller andet syrligt mælkeprodukt.
  9. Sukker, olie og salt røres i.
  10. Mel tilsættes lidt efter lidt, til at dejen bliver smidig og slipper skålen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  11. Når dejen er tilpas smidig deles klumpen i 8-10 lige store boller.
  12. Hver bolle rulles ud i en cirkel på cirka 12-15 cm. i diameter. Hele vejen rundt i kanten pensles med et sammenpisket æg.
  13. 1-2 spsk fyld lægges i midten af cirklen og den ene halvdel bøjes over. Herefter trykkes der med en gaffel hele vejen rundt i kanten og så piroggen ikke går op.
  14. Piroggerne lægges over på en bageplade, hvorefter de hæver i 1 time.
  15. Når de er færdige med at hæve pensles de forsigtigt med resten af det sammenpiskede æg.
  16. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i cirka 10-15 minutter. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  17. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af.
Bedøm denne ret

Opskrift på Mexicanske pirogger

Opskrift på de lækreste mexicanske pirogger med masser af krydderier. Vi elsker mexicansk mad, så derfor blev vi da nødt til at lave nogle pirogger med mexicanske krydderier. Pirogger er et brød, hvor der er en form for lækkert fyld i. Man kan fylde dem med oksekød, skinke, kylling eller vegetarfyld. Disse er fyldt med oksekød og en masse lækre krydderier. De er så lækre til madpakken, frokost eller en picnic i det fri. Det er nemlig sådan nogle, som også sagtens kan nydes kolde, hvilket er helt ideelt til en picnic eller skovtur. 

LÆS OGSÅ: Pizzasnegle

Mexicanske pirogger

Pirogger til madpakken

De er virkelig gode til madpakken eller til frokost og vil helt sikkert falde i god jord ved børn også. Så hvis du mangler madpakke ideer til dine børn eller hvis du er studerende, og du er træt af det sædvanlige bagværk til madpakken, så vil disse være lige noget for dig. Pirogger er nemlig billige at lave og så kan man fryse dem ned, hvilket er super belejligt, hvis man skal bruge dem til madpakke.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

      1. Hi hi måske jeg skulle ha læst kommentarerne før jeg gik igang ?Kom ægget i dejen og ku ikke forstå hvorfor jeg skulle bruge så meget mere mel end der stod i opskriften ?Det gir mening nu ???

Skriv en kommentar