Nemme fuldkornsbagels

Nemme fuldkornsbagels

Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre, sunde fuldkornsbagels. Bagels bruges på samme måde som sandwichbrød. Man fylder dem med fyld, eksempelvis kylling og bacon eller laks, flødeost og salat. De er gode til frokost men også super fine i madpakken.

Ingrediensliste

 • 3,5 dl. lunkent vand
 • 25 g. gær
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 200 g. fuldkornshvedemel
 • 300 g. hvedemel
 • 1 æg
 • 30 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

1. I en skål hældes varmt vand i og herefter smuldres gær i. Drys sukker i. Lad det stå og trække i 5 min, inden det røres ud.
2. Rør det sammen.
3. Tilsæt salt og mel. Tilsæt mel indtil dejen slipper kanterne. Ælt den godt sammen, så du får en elastisk dej. Sæt dejen til hævning i cirka 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
5. Slå dejen sammen og del dejen i 8 stk. á 100 g.
6. Form først dejklumperne til boller. Put mel på din tommelfinger og pres den igennem bollen, så du laver et hul. Lav hullet større med fingrene.
7. Placer dine bagels på en bageplade med bagepapir.
8. Sæt en stor gryde med vand over indtil det koger. Når vandet koger, så “koger” du dine bagels, ca. 1 min – hvis du vil have de skal være sejere, kog dem da 2 min.
9. Tag dine bagels op og placer dem igen på bagepladen.
10. Pensl dine bagels med ét sammenpisket æg og drys med ønsket topping.
11. Bag dine bagels i cirka 18-20 min.
12. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned.

Tip: Vi har serveret vores bagels med serranoskinke, ruccola, lidt pesto og ost. Bollerne er smurt med mayonnaise.

Bedøm denne ret

Nemme fuldkornsbagels opskrift

Lav dine egne lækre og sunde fuldkornsbagels med frø og kerner med den her opskrift. Bagels stammer oprindeligt fra USA og er egentlig bare en bolle med et hul i. Amerikanerne bruger dem ofte til sandwich og morgenmad, i stedet for almindeligt sandwichbrød.

Server dem med flødeost, laks og salat eller kylling og bacon. Det er en lækker og saftig sandwichbolle, som faktisk slet ikke er så svært at lave.

LÆS OGSÅ: Sandwichbrød med kerner

Vi plejer at lave en stor portion og så fryser vi dem ned. Så er de nemlig nemme at tage op og så plejer vi at give dem en tur på brødristeren. Så er de nemlig lige så gode, som når de er nybagte.

nemme fuldkornsbagels

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

Vegetarisk Efterår Forår Sommer Vinter

Kommentarer

   1. Ja dejen hævede til dobbelt størrelse men har ikke ladet dem hæve efter at de blev formet? De blev kun kogt i 1 minut 😅

 1. Var i tvivl om de skulle hæve efter at blive formet, så det gjorde jeg ikke. Men dejen hævede til dobbelt størrelse inden formning. Og de blev kun kogt i 1 minut 😅

  1. Hej igen,

   De skal bare efterhæve imens vandet bringes i kog. Fulgte du præcis opskriften? Du puttede ikke mere fuldkornsmel i eller noget? 🙂

   Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag