Tilmeld nyhedsbrev

Nemme hvidløgssnurrer

Nemme koldhævede hvidløgssnurrer

Nemme hvidløgssnurrer

Opskrift til 24 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme og lækre hvidløgssnurrer med masser af hvidløgssmør og persille. Det perfekte tilbehør til næsten enhver ret. 

Ingrediensliste

Dej

  • 430 g. vand
  • 25 g. gær
  • 1,5 spsk. sukker
  • 8 g. salt
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 500 g. hvedemel

Hvidløgssmør

  • 50 g. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Rør vand, gær, olie og salt ud i en skål. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Du kan også erstatte noget af hvedemelet med lidt durummel, hvis de skal være ekstra svampede.
  2. Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted tildækket med et viskestykke. Du kan også vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot bruge 10 g. gær og så sætte dejen på køl i minimum 15 timer.
  3. Bland smør, hakket hvidløg, persille og salt i en lille skål. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Vend det godt i mel og rul det ud til en firkant på cirka 25×40 cm. Det behøver ikke at være perfekt, jo mere rustikt desto bedre.
  4. Smør nu hvidløgssmør på halvdelen af firkanten, og fold den anden halvdel ind over.
  5. Brug en pizzaskærer til at skære lange strimler og snur’ dem og læg dem på en bageplade. Se evt. video længere nede.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad dem hæve kort til ovnen er opvarmet.
  7. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter.

Bedøm denne ret

Hvidløgssnurrer er super lækkert som tilbehør til aftensmad eller grillmad. Det er jo egentlig bare en anden form for hvidløgsbrød. Hvidløgsbrød er vel det mest populære flute eller kuvertbrød i Danmark.

Vi plejer i hvert fald altid at få det, når vi får grillmad om sommeren, til lasagne og til spaghetti bolognese. Ja, vi danskere har altid en anledning, så vi kan få hvidløgsbrød.

Så hvorfor ikke prøve at lave en lidt mere luksus udgave af hvidløgsbrød som disse hvidløgssnurrer. De er også super fine på en buffet eller til konfirmation som kuvertbrød.

Koldhævning af hvidløgssnurrerne

Hvis du vil lave dem som koldhævede, så kan du sagtens gøre dette. Brug 10 g. gær i stedet for 25 g. og lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 15 timer.

Er du vild med hvidløgsbrød, så bør du prøve vores anden version Nemt luksus hvidløgsbrød eller Flettede hvidløgsbrød.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Camilla

      Nej,det er rigtigt med 5 g. gær. Når man koldhæver, så skal der bruges meget lidt gær 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven