Her finder du de bedste opskrifter på pastaret uden kød. Det er nemme vegetariske og veganske pastaretter, som i stedet for kød, indeholder masser af grønt og lækre krydderier, som giver god smag. Hvis du trænger til ny inspiration til vegetarisk eller vegansk aftensmad, så tag et kig her.

Pastaretter uden kød

Pasta er lidt af en hverdagsfavorit i mange hjem. Det er nemt at lave, relativt billigt og børnene elsker det. Spaghetti med kødsovs er derfor fast på menuen hos mange. Der findes dog også rigtig mange gode pastaretter uden kød, som er værd at byde indenfor. Der er desuden mange fordele ved at skære lidt ned på kødet. Det er både sundere for os at spise mere grønt og mindre kød. Det er bedre for miljøet, da grøntsager har et meget lavere CO2-aftryk end kød. Og så er der altså rigtig mange penge at spare ved at udskifte noget af kødet med grøntsager. Vi har samlet vores mange opskrifter på pastaretter uden kød herinde. Vi håber, I får lyst til at kaste jer ud i et kødfrit alternativ til den klassiske kødsovs.

Vegetarisk pastaret

Her i Danmark har vi altid spist meget kød. Det er en vane, som mange har svært ved at slippe. Men hvis du spørger os, kan en vegetarisk pastaret altså være mindst lige så lækker som én med kød. Vegetariske pastaretter er også et godt sted at starte, hvis man gerne vil skære ned på kødet. Mange klassiske pastaretter fra det italienske køkken er nemlig helt uden kød. Det vigtigste når man laver mad uden kød er, at man ikke går på kompromis med smagen. Der skal smæk på krydderierne eller de friske krydderurter. Der bruges også ofte tomater, svampe og parmesan i en vegetarisk pastaret. Og det er fordi, at de tilføjer umami til retten, som også er den smag, man får fra kød.

Vegetar pasta

Nogle kan måske være bange for, at det er kedeligt at spise vegetar pasta. Måske er du også bekymret for, om børnene overhovedet vil spise det. Vi tør dog godt love, at det ikke bliver noget problem at få familien til at spise vegetar pasta. Hvis du gerne vil gøre din vegetar pasta endnu mere spændende, kan du dog prøve med forskellige pastatyper. Måske er du vandt til at smide den gode gamle spaghetti eller en pose pastaskruer i indkøbsvognen. Det tror vi, de fleste kan nikke genkendende til. Det er dog en skam, for pastaens verden er virkelig stor. Der findes mange forskellige typer pasta er alverdens former og farver. Sløjferne er ofte populære blandt børn. Eller hvad med de trefarvede skruer, hvor nogle er farvet røde og grønne med spinat og tomat. Derudover er rigatoni rigtig lækkert, da der kan komme en masse dejlig sovs ind i de store rør. Det er med andre ord nemt at servere en både lækker og spændende vegetar pasta.

Kødfrie dage med pasta

De nye kostråd anbefaler, at man skærer ned på kødet og i stedet spiser mere grønt og flere bælgfrugter. Derfor er flere og flere også begyndt at indføre kødfrie dage derhjemme. Og her er pastaretter uden kød altså helt perfekte. Hvis du mangler inspiration til de kødfrie dage med pasta, har vi her samlet vores opskrifter på pastaretter uden kød. Du finder både opskrifter med cremede tomatsaucer, med svampe og med rigelig ost.