Oreo cheesecake med browniebund

Oreo cheesecake med browniebund
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Opskrift på den bedste cheesecake med Oreo og browniebund. Den er nem at lave og kræver ikke store færdigheder i køkkenet og hvis du aldrig har arbejdet med husblas før, så frygt ej. Det er slet ikke så svært, som mange går og siger.

Ingrediensliste

  • Browniebund

  • 100 g. mørk chokolade
  • 100 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 125 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 65 g. hvedemel
  • Cheesecake

  • 200 g. naturel flødeost
  • 60 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 stk. husblas
  • 1 spsk. vand
  • 75 g. Oreo

Fremgangsmåde

Browniebund

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en springform (Ø21), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 10-13 minutter. Overfladen skal være fast, men når man mærker på den, så skal den virke ubagt. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
  7. Når den er kølet af, så kan du presse bunden helt ud mod kanterne.

Cheesecakefyld

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  2. Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen.
  3. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  4. Hak Oreo groft (du kan også bruge dem, som allerede er knuste). Vend dem i din flødeostblanding.
  5. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemt at bruge den. Placer vand og drænet husblas i en skål (der kan tåle at gå i mikroovn). Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer vand og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  6. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Pisk det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  7. Når du har en ensartet blanding uden klumper, så hælder du den ovenpå din browniebund i springformen.
  8. Sæt din kage på køl i minimum 4-5 timer, så den kan få lov at sætte sig.
  9. Inden du tager kagen ud af springformen, skær rundt langs hele kanten med en kniv. Et godt tip er at skylle kniven i varmt vand inden du skærer langs kanten og tørre den af. Når kniven er varm, så er det nemmere at løsne den.
  10. Fjern springformen. Hvis kanten er blevet lidt grim, så kan du bruge bagsiden af kniven (igen, skyl den under varmt vand og tør af) og så køre bagsiden af kniven rundt langs kanten.
  11. Pynt til sidst med knuste oreos på toppen og server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på Oreo cheesecake med browniebund

Her får du opskriften på en lækker Oreo cheesecake med browniebund. Den lækreste cheesecake med Oreo, som er den perfekte dessert, da den kan laves dagen før. Vi elsker Oreos, de fine mørke kiks med creme i midten. De smager bare godt i de fleste ting, blandt andet også denne islagkage med Oreo og browniebund. 

LÆS OGSÅ: Daim islagkage

Oreo cheesecake med browniebund

Oreo cheesecake opskrift

Den her Oreo cheesecake er bare så lækker og nem at lave. Den intense og fyldige browniebund med det luftige cheesecakefyld på toppen. Det er altså den helt perfekte kombination, hvis du spørger os.

Kan jeg lave kagen dagen før?

Ja, det er både nemmest og bedst at lave kagen dagen før. Ostecremen skal nemlig sætte sig i 4-5 timer og det altså nemt natten over. Vi elsker også den her slags desserter, som skal laves dagen før. Det gør, at man ikke skal stresse så meget på selve dagen, hvis man eksempelvis skal have gæster. Kagen skal bare lige løsnes fra formen og så evt. pyntes med knust oreo og lidt friske bær på toppen. Så har du altså en vinderdessert, som vil imponere de fleste.

Du skal heller ikke være bange for at kagen smager af ost. Selvom der er flødeost i, så er den her kombination så god. Den er cremet og lækker og der er ikke en snert af ost i smagen. Flere af vores venner, som absolut ikke kan fordrage flødeost, elsker den her cheesecake.

Oreo cheesecake med browniebund

Hvordan opbevares den bedst?

Det er bedst at opbevare den i springformen, indtil den skal serveres. Så løsner du den blot fra formen med en kniv, der er gjort varm under den varme vandhane. Skær forsigtigt rundt langs hele kanten. Og fjern forsigtigt formen. Så kan du evt. lige gøre kniven varm igen og så skrabe kanterne pæne.

Der er ingen tvivl om, at den her Oreo cheesecake med browniebund bliver en af årets desserter. Og vi skal nok nå at lave den mange gange i løbet af de næste par måneder. Der er nemlig intet så lækkert som en god cheesecake.

Følg også med på de sociale medier
Følg også med på Instagram, hvis du vil have mere inspiration til lækre kager og søde sager.

Kommentarer

    1. Hej Kirstine,

      Vi vil anbefale kun at lave den én dag før, da bunden godt kan blive lidt tør så 🙂

      Kh

  1. Hej.
    Jeg er lidt usikker på hvad man gør når man når til husblas. Hvor meget vand til husblas – kun en spiseske?

    1. Hej,

      Nej, husblas lægges i blød i koldt vand, så det dækker husblassen. Når den er blød, så er den klar. 🙂

      Kh

Skriv en kommentar