Pasta Arrabiata med sprødstegt serrano

Arrabiata
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den lækre italienske pastaret, Arrabiata. En spicy tomatsauce med pasta og sprødstegt serranoskinke. Nem og lækker aftensmad med masser af smag.

Ingrediensliste

  • 200 g. pasta penne
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 stk. frisk chili
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 tsk. chilisauce
  • salt
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • 1 tsk. sukker
  • 60 g. serranoskinke
  • 30 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Steg serranoskinke sprødt på en pande i lidt olie eller smør. Tag serranoskinken af panden og sæt til side, imens du gør de andre ting klar.
  2. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  3. Hak hvidløg, løg og chili fint.
  4. Opvarm olie eller smør i en gryde.
  5. Tilsæt hvidløg, løg og chili. Lad det sautere et par minutter.
  6. Tilsæt hakkede tomater fra dåse.
  7. Tilsæt chilisauce, salt og finthakket basilikum og lad saucen simre i 10-15 minutter.
  8. Blend nu tomatsaucen kort (der må gerne være lidt klumper tilbage) med en stavblender.
  9. Server den kogte pasta med tomatsaucen og sprødstegt serrano. Du kan også vende pastaen i tomatsaucen.
  10. På toppen kan man drysse med parmesan og basilikumblade.
  11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på Pasta Arrabiata

Opskrift på den lækre italienske pastaret, Pasta Arrabiata. Denne version er med sprødstegt serrano på toppen, som giver lidt sprødt til retten, som komplimenter de andre elementer godt. Det er ingen hemmelighed, at vi elsker italienske retter. Italienske pizzaer, pastaretter. Ja, Italien byder på så mange specialiteter og denne pastaret er én af dem.

Pasta Arrabiata er så simpel at lave, men samtidig så smagfuld. Det er dét de kan i Italien. De kan forvandle simple og få ingredienser til den lækreste ret. Den her pastaret er god som nem aftensmad eller fredagsmad. Vi serverer den også nogle gange for gæster. Den falder altid i god jord sammen med et glas hvidvin. Især en lun sommeraften.

Hvis du vil lave en vegetarisk Arrabiata, så kan du også sagtens udelade serranoskinken. Server den i stedet med en god omgang parmesan og frisk basilikum på toppen, så har du en smagfuld vegetarisk pastaret.

LÆS OGSÅ: Pastasalat i dildcreme med laks

Pasta Arrabiata med sprødstegt serrano

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Lena,

      Det er stærk. Hvis vi bruger sød, så skriver vi det. Så ved du det til en anden gang 🙂

      Kh

  1. Der er vist en fejl i teksten. Øverst i afsnittet før opskrift skriver i “…. pasta med sprødstegt chorizo pølse”. Tænker det burde være serrano skinke. Bare hvis I ikke selv har opdaget fejlen 🙂

Skriv en kommentar